Fekete Herceg Torta - Csjornij Princ
sponsored links
Emlékeztek még, amikor Timi (feleségem) fõzött itt a blogon? Jó rég volt, ám annál emlékezetesebb. Téli recept volt az is, ráadásul a sajátja: Mozzarellás paradicsomleves télire. 2 éve. Most újból egy remekmû. A szakácskönyvekkel kapcsolatban én kissé szkeptikus vagyok, de itt egy másfajta, rám cáfoló ötlet és kivitelezés. Messzirõl jött budapestiek. Karácsonyi ajándék volt öcsémtõl és feleségétõl.Timi nekifogott. És fõzött. Fogadjátok szeretettel. Jönnek az oroszok és a recept Timi meglátásai alapján:
A receptet Mautner Zsófia: Így fõzünk mi címû könyvében találtam, s nagyon megtetszett látványra. A receptet olvasva nagyon furcsának tûnt, hogy sûrített tejet használ (sokat) a tésztához és tejfölt (sokat) a krémhez. Nagyon távol áll ez a magyar piskótatészta-féle íz világtól. Morva Klára tortája az orosz édességek birodalmába ad egy pici, de nagyon kellemes betekintést.
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg olvasztott vaj,
- eredetileg 1 doboz cukrozott, sûrített tej, ami kis híján 40 dkg, én azonban tubusos sûrített tejjel dolgoztam (Budget: csak ez volt a boltban, 170gr/tubus), 2 és fél tubussal raktam bele
- 1 tojás
- 18 dkg rétesliszt
- 3 evõkanál holland (keserû) kakaópor (karobbal nem mertem elsõre kísérletezni, pedig van itthon)
- 1 teáskanál ...