Fekete-erd? torta

2020-11-22

sponsored links




















Anyuk?m sz?linapj?ra k?sz?tettem ezt az isteni finom Fekete-erd? tort?t, Katuci receptje alapj?n. Sokszor v?lasztok t?le torta receptet, mert mindig j?l siker?lnek, m?r ami az ?z?ket illeti, a kivitelez?s az?rt nagy kih?v?st jelent minden alkalommal, de most az is eg?sz j?l siker?lt. Olyannyira, hogy anyuk?m a t?zij?t?kkal ?s gyerty?val feld?sz?tett tort?t n?zve kicsit csal?dottnak t?nt... ut?lag kider?lt, hogy az?rt, mert azt hitte, cukr?szd?b?l van, ?s nem ?n s?t?ttem :). 

Hozz?val?k:
- A kaka?s pisk?t?hoz:
6 nagy toj?s
150 g cukor
60 g liszt
45 g ?tkez?si kem?ny?t?
30 g cukrozatlan kaka?por
egy csipet s?
- A kr?mhez:
500 g mascarpone
400 ml hideg tejsz?n
1 r?d van?lia kikapart magjai
1 kezeletlen citrom reszelt h?ja
150 g porcukor 
200 g cseresznye lekv?r 
- A tetej?re:
csokireszel?k
kokt?lcseresznye 

Elk?sz?t?s:
A toj?sokat kett?v?lasztjuk. A feh?rj?t a s?val ?s a cukorral kem?ny habb? verj?k. Hozz?adjuk a toj?sok s?rg?j?t, beleszit?ljuk a kaka?port, a kem?ny?t?t ?s a lisztet. Homog?n ?llag?ra keverj?k ?vatosan, hogy a toj?shab ne t?rj?n ?ssze. 
Egy 18 cm-es tortaform?t s?t?pap?rral kib?lel?nk, a pisk?ta fel?t bele?ntj?k, ?s 170 fokos s?t?ben 15-17 perc alatt kis?tj?k (t?pr?b?val tesztelj?k). A t?szta m?sik fel?t is kis?tj?k, k?t tortaforma eset?n ezt egyszerre is megtehetj?k. 
A kr?mhez kem?ny habb? verj?k a hideg tejsz?nt. A mascarpon?t j?l elkeverj?k a porcukorral, citromh?jjal ?s a van?li?val,  a tejsz?nt is ?vatosan belekeverj?k. Felhaszn?l?sig h?t?be tessz?k a kr?met. 
A kih?lt pisk?t?b?l a magasabbat (az els?k?nt kis?ltet) c?rn?val vagy damillal kett?v?gjuk. A m?sik pisk?ta tetej?b?l is faraghatunk egy keveset, ha sz?ks?ges.
A legvastagabb pisk?t?t  a tortaforma alj?ra helyezz?k,  megkenj?k a lekv?r fel?vel, majd a mascarpone kr?m negyed?t is r?sim?tjuk.
R?helyezz?k a k?vetkez? pisk?ta lapot, ?s megism?telj?k az el?z? l?p?st. A tort?t a legszebb fel?lettel z?rjuk le, 1-2 ?r?ra h?t?be tessz?k. 
A torta fel?let?n elegyengetj?k ?s elsim?tjuk a mascarpon?s kr?m nagy r?sz?t, egy keveset f?lre rakunk bel?le a csereszny?k alatti habcs?cshoz. A torta oldal?t ?s a tetej?t is megsz?rjuk a csokireszel?kkel, a tetej?n a perem?t kihagyjuk, ide ker?lnek a habzs?kb?l csillagcs?vel kinyomott habcs?csok ?s a kokt?lcsereszny?k.





Folytats a blogon ... izharmonikus.blogspot.com/2020/11/fek...

sponsored links

Keres?s