Fehércsokis túróparfé ribizlivel

2010-07-22

sponsored links

Pontosan egy éve, ma írtam elõször bejegyzést a blogba.. Egy év nem hosszú idõ, mégis általa olyan feltöltõdést kaptam egy nagyon nehéz idõszakban, amit igazából ki sem tudok fejezni. A folyamat még mindig tart, nem szívesen beszélek róla, de már tudom kezelni és ezért máshogy is viszonyulni hozzá.

Hogy elégedett vagyok-e? Nem! Magammal és a dolgaimmal sohasem! :) De el kell fogadnom, hogy vannak olyan tényezõk, amik rajtam kívül esnek, nem tudok változtatni rajtuk még akkor sem, ha megszakadok.. De ilyenkor jöttök Ti! Pár érdeklõdõ e-mail, pár kedves hozzászólás és valahogy elfelejtõdik a nyakamon lévõ szorítás. Szóval köszönöm Nektek: mindenkinek aki olvas, aki nem olvas csak erre jár, aki zugolvasó vagy nem olvasó - nélkületek bizonyára nem menne így. Na de elég az ömlengésbõl, jöjjön a recept!


Hozzávalók   (4 személyre)
  • 250 g túró
  • kb. fél dl tej
  • 200 g fehércsokoládé
  • 50 g porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 100 g ribizli
A túrót összenyomkodtam, majd egy kevés tejjel pépesítettem a botmixer segítségével. A felolvasztott csokit, a porcukrot és a keményre vert tejszínhabot homogénné kevertem vele és óvatosan beleforgattam a (megmosott és lecsöpögtetett) ribizliszemeket is. Frisstentartó fóliával kibélelt szufléformákba töltöttem a krémet és pár órára a mélyhûtõbe tettem. Elég egyszerû!

Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/07/feher...

sponsored links

Keres?s