Fehércsoki mousse levendulával
sponsored links
A nyári gyümölcsdömpinggel egyidejûleg beindult nálam a fehércsoki szezon is, bár az folyamatos vita tárgya, hogy egyáltalán csokoládénak tekinthetõ-e. Valójában (a hivatalos FAO szabvány szerint) nem, mivel valódi kakaót nem tartalmaz. Igazából inkább valamiféle "tejszeletnek" tekinthetõ: vaníliából, tejbõl (vagy leginkább tejporból), cukorból és kakaóvajból készül. Tehát nem áltathatjuk magunkat azzal, ami a csokoládéfogyasztást legalizálhatja: sem antioxidáns tartalma, sem kedvezõ élettani hatásai nincsenek. Emiatt különösen fontos, hogy jó minõséget válasszunk belõle. A jó fehércsokiból finom, selymes krémeket, fagylaltokat, vagy mousse-okat készíthetünk (én magában nem szeretem, szerencsére).
Hozzávalók (4 adag):
100 g Cuisine White fehércsoki pasztilla
150 g vaj
1 tojás sárgája
2 tojás fehérje ...