Fehér babos céklaleves

2015-02-03

sponsored links

babosceklaleves01.jpg

Igazi téli melegítõ étel, egy kis csili paprikával, gyömbérrel, fekete borssal megerõsítve!
A cékla
fogyasztásánál, különösen nyers formában, tudni kell, hogy a fejlõdése során igen intenzíven magába gyûjti a nitrátokat. Ezért legjobb, ha saját vegyszermentesen termesztett, vagy bio termesztésbõl származó céklát fogyasztunk. A cékla gyors rothadása a magas nitrát tartalomra utaló jel. Nálam még nyár közepéig is eláll az elõzõ õsszel felszedett cékla, lehet, hogy tovább is eltartható lenne, de ilyenkor már kikerül a komposztba.

Találkozhatunk a piacon, és különösen az áruházakban fonnyadt céklával, ez egy tárolási hiba következménye, ilyenkor jelentõs mértékben csökkennek a cékla beltartalmi értékei, emberi fogyasztásra már nem sok értelme van elkészíteni.

A cékla gumója 14 % -ban szénhidrátokból áll, többségében szacharózból. Leveleiben és gumójában C, P, és B vitaminok, aminosav, szerves savak, jódsók, vas, mangán, kálium, kalcium, magnézium, mangán, foszfor, és más szervezetünk számára szükséges nyomelemek találhatóak. Mindez meghatározza tápértékét, és fontosságát a gyógyításban, különösen ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2015/02/03/fehe...

sponsored links

Keres?s