Feh?rcsokis sajttorta (cheesecake)
sponsored links
Hozz?val?k: (26 cm-es form?hoz)
--- A kekszes alaphoz:
30 dkg vajas keksz
15 dkg olvasztott, kih?lt vaj
--- A kr?msajtos r?szhez:
50 dkg mascarpone
40 dkg nat?r kr?msajt (?n Lidl-s Goldessa nat?rt haszn?ltam)
12 dkg porcukor
2 enyh?n p?pozott ev?kan?l kukoricakem?ny?t?
22 dkg feh?r csoki
10 dkg tejf?l
1 te?skan?l Dr.Oetker van?liaaroma
3 eg?sz toj?s
3 toj?s s?rg?ja
A tortaform?t enyh?n kikentem vajjal. K?v?lr?l becsomagoltam t?bb r?teg aluf?li?ba, hogy a s?t?skor majd m?g v?letlen?l se jusson v?z a tortaforma alj?ba, mivel v?zbe ?ll?tva fog majd s?lni a sajjtorta.
A kekszet ledar?ltam. Hozz?adtam a kih?lt olvasztott vajat ?s ?sszedolgoztam. Belenyomkodtam a tortaform?ba ?gy, hogy kb. 3-3,5 cm pereme is legyen. Az ?gy el?k?sz?tett form?t betettem a h?t?be, am?g elk?sz?l a sajtos massza.
A s?t?t bekapcsoltam 150 fokra.
A mascarponet, Goldessa kr?msajtot, porcukrot ?s a kem?ny?t?t j?l kikevertem.
Hozz?adtam a kih?lt olvasztott csokit , tejf?lt, van?liakivatot, majd egyenk?nt a toj?sokat, mindig j?l elkeverve. A massz?t a hideg kekszes alapra sim?tottam. Egy tesibe ?ll?tottam a tortaform?t,majd ?vatosan forr? vizet ?nt?ttem a tepsibe ?gy, hogy kb. a tortaforma oldal?nak 1/3-?ig ?rjen.
Betettem a s?t?be 1 ?r?ra. Azut?n a s?t?t kikapcsoltam, de a tort?t tov?bb a s?t?ben hagytam ?gy, hogy a s?t? ajtaj?ba egy fakan?l nyel?t tettem t?maszt?knak, hogy a g?z ki tudjon j?nni ?s ?gy hagytam m?g a sajttort?t tov?bbi egy ?r?t a kikapcsolt s?t?ben. Azut?n kivettem egy konyharuh?ra a form?t,leitattam a vizet,majd elt?vol?tottam az aluf?li?t. H?t?be tettem m?snapig.
Vizes k?zzel szeleteltem.
?n most s?s karamellel t?latam, de lehet erdei gy?m?lcs?s ?ntettel is k?n?lni.
A s?s karamell le?r?sa enn?l a receptemn?l megtal?lhat?.
Az erdei gy?m?lcs?s sz?sz le?r?sa pedig egy m?sik sajtort?mn?l itt tal?lhat?.