Feh?r keny?r
sponsored links
Az egyik legfinomabb keny?r, keny?rs?t?g?p n?lk?l j?nai t?lban.
Hozz?val?k:
70 dkg finom liszt
1 friss ?leszt? (42g)
1 csapott ev?kan?l s?
2 dl langyos v?z + pici cukor
2 ev?kan?l ?tolaj
+ annyi v?z, amennyit felvesz.
Az ?leszt?t felfuttatjuk a langyos v?zben kicsi cukorral.
Hozz?adjuk a lisztet, olajat, s?t ?s annyi v?zzel gy?rjuk ?ssze, hogy k?zepesen kem?ny kelt t?szt?t kapjunk. J?l kidolgozzuk.
Meleg helyen konyharuh?val letakarva kelni hagyjuk egy ?r?t.
Amikor j?l megkelt, kett? osztjuk 1/3 2/3ar?nyban, kicsit ?tgy?rjuk ?s s?t?pap?rral kib?lelt j?nai t?lakba tessz?k. (?n egy hossz?k?s ?s egy kisebb j?naiba tettem.) Bev?gjuk j? ?les k?ssel.
20-30 percet kelni hagyjuk.
S?t?s el?tt bespiccelj?k a kenyeret is ?s a j?nai tetej?t is. R? tessz?k a tetej?t betessz?k a s?t?be, amit bekapcsolunk 180 fokra. 20-25 perc ut?n levessz?k a tetej?t ?s k?szre s?tj?k kb m?g 20-25 percig.
Miel?tt kivenn?nk ?jra bef?jjuk egy kis v?zzel, de m?r csak 2-3 percig s?tj?k.
A receptet k?sz?n?m Orsinak.