Feh?r csokis sajttorta
sponsored links
Alap:
150 g Zab ?lom keksz dar?lva
5 dkg vaj
T?szta:
6 toj?s
6 ek cukor
500 g mascarpone
250 ml tejsz?n
4 ek zabliszt
van?lia kivonat
Feh?r csoki kr?m:
100 g feh?r csoki
1 toj?s
50 g margarin
Minden hozz?val?nk szoba h?m?rs?klet? legyen. A kekszet apr?t?ban finomra ?rl?m, majd elkeverem a vajjal. K?zzel, egyenletesen eloszlatom a tortaforma alj?n. A tortaform?t a h?t?be teszem.
A s?t?t el?meleg?tem 180 fokra. Egy nagy tepsiben vizet teszek a s?t? alj?ba.
A toj?sokat sz?tv?lasztom ?s a s?rg?j?t kikeverem a cukorral. a toj?sfeh?rj?t habb? verem. A habosra kevert cukros s?rg?j?hoz adom a mascarpon?t, a tejsz?nt, ?s a van?lia kivonatot. ?vatosan ?sszekeverem toj?s feh?rje habbal. A massz?t r??nt?m a leh?lt keksz alapra ?s a s?t?be teszem.
15 perc ut?n a h?m?rs?kletet 120 fokra cs?kkentem, ?s ?gy m?g kb. 1 ?r?n kereszt?l s?t?m. Ha meg akarjuk tudni, hogy elk?sz?lt-e a sajttort?nk, nem szurk?lni kell, hanem r?zni. Akkor j?, ha a sz?l?n m?r megszil?rdult, de a k?zep?n m?g enyh?n remeg. Mikor el?rte ezt az ?llapotot, kiveszem a s?t?b?l, ?s hagyom kih?lni. A perem?n egy k?ssel ?vatosan fellaz?tom, majd leveszem a kapcsos form?t r?la.
K?zben elk?sz?tem a feh?r csoki kr?met. A kr?mhez val?kat a feh?r csokival ?sszef?ztem ?s amint kicsit kih?lt akkor kevertem bele a vajat ?s habver?vel kr?mes?tettem, majd betettem a h?t?be egy kis id?re. Amikor kenhet? ?llag? lett, akkor raktam csak a tort?ra.