Fasírttorta - Blogkóstoló, 14. forduló

2014-01-25

sponsored links

A Blogkóstoló aktuális fordulójában Konyhalál Dina világát sorsolta nekem, így tõle kellett egy receptet elkészítenem. Dina blogját pár hónappal ezelõtt ezen játék kapcsán már végigböngésztem, akkor egy süteményt választottam. Most viszont egy születésnapra szerettem volna tortát sütni, és nem is lett volna nehéz választani, hisz rengeteg gyönyörû tortát készített már Dina... csakhogy az ünnepelt nem édesszájú. Még szerencse, hogy találtam egy nagyon ötletes sós tortát, így a születésnapos örömére erre esett a választás.


Hozzávalók a fasírozott "tésztalapokhoz":
1 kg darált sertéscomb
1 vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
két marék zsemlemorzsa
2 tojás
3 teáskanál ételízesítõ
só, bors
pirospaprika
A hagymát apróra vágjuk, összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy tortaformába sütõpapírt teszünk, erre rálapogatjuk az egyik húscipót, lehetõleg mindenütt egyforma vastagságú legyen. (Dina reszelt sajttal is megszórta a lapokat, nálam ez elmaradt.) 180°C-on kb.20-25 perc alatt sült meg egy lap.

Hozzávalók a "krémhez":
1 kg burgonya
vaj
tej
só,bors
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágva megfõzzük, majd vaj és tej hozzáadásával lágy pürét készítünk belõle.

A kihûlt lapokat a pürével tortaként betöltjük, és pirosarannyal díszítjük. (Ha marad a pürébõl, akkor habzsákba tesszük és azzal díszítjük, de nekem sajnos nem maradt, ezért került rá pirosarany.)


Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/01/fa...

sponsored links

Keres?s