Fasírozott pogácsák sütõben sütve
sponsored links
A kedvenc fasírozott pogácsánk, nem bonyolult, lehet sokan szoktatok is hasonlót sütni, de én azért mindenképpen lejegyzem, hogy a lányoknak itt legyen, mikor hirtelen erre vágynak és én nem vagyok elérhetõ közelségben.
Hozzávalók:
- 500 g darált sertés hús, comb vagy amibõl szeretjük
- 1 kis reszelt sárgarépa
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 evõkanál szárított petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 kis vöröshagyma
- 1 evõkanál zsír
- A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
- A zsemléket vízbe áztatjuk, a sárgarépát mossuk, pucoljuk és lereszeljük.
- A hagymát apróra vágjuk és az evõkanál zsíron megdinszteljük, majd hagyjuk kihûlni.
- A zsemlét kinyomkodjuk és a darált hússal meg a többi hozzávalóval és a hagymával, meg az alatta lévõ zsírral összegyúrjuk egy masszává. Ha túl lágy zsemlemorzsával tömörítjük.
- Sütõpapiros tepsire pogácsákat formázunk.
- 180 fokon pirosra és ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!