FARSANGI FÁNK 2.

2014-01-25

sponsored links

Fánk barack lekvárral
Több héttel ezelõtt olyan szép szalagos fánkot láttam a neten. Ma reggel azzal kezdtem a napom, hogy elkezdtem keresgélni a keresõben. Meg is találtam itt azt fánkot ami akkor annyira megnyerte a tetszésem.
A tészta összetétele más volt mint ahogyan én eddig csináltam. Az a recept sem rossz, de gondoltam, hogy kipróbálom ezt is.
Annyit változtattam rajta, hogy  a 1/2 dl rum helyett 1ek. rumaromát tettem bele és hiányzik belõle az
 1 narancs reszelt héja is.

Hozzávalók:

70 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojás
3 tojássárgája
7 dkg vaj
3 dl langyos tej
1 ek. rumaroma 
1 ek. vanília aroma
3-4 dkg élesztõ

saját készítésû sárgabarack lekvár

Elsõ alkalom volt, hogy az élesztõt nem a szokásos módon futtattam fel. Eddig mindig egy külön pohárban csináltam, de most másként volt.
Akkor kezdjünk bele.

A lisztet, a porcukrot beletettem a keverõtálba, rámorzsoltam az élesztõt és ráöntöttem a tejet.
Letakartam egy konyharuhával és 15 percig hagytam, hogy  dolgozzon a lazítóanyag.

Amikor letelt az idõ és az élesztõ is szépen kidolgozta magát akkor beindítottam a gépet.
Közben beletettem a többi alapanyagot és hagytam, hogy a gép szép sima tésztát készítsen.

Kitettem a táblára és letakartam konyharuhával.
Egy óra elteltével nagyon szépre megkelt.
Közel 2 cm-esre nyújtottam, 7 cm-es átmérõjû pohárral kiszaggattam és most is kelesztettem több mint fél óra hosszát.

Egy nagy lábasba olajat öntöttem, közepes hõfokra melegítettem.
Sütés elõtt a fánk közepébe az  ujjunkat belenyomjuk, és a lukkal lefelé tesszük bele az olajba.
1-2 percig fedõ alatt sütjük, vigyázzunk, mert nagyon hamar túl is tud sülni a külseje. És attól még a belseje nyers maradhat.
Ezért inkább lassabban süljön!

Papírtörlõre kiszedtem, hogy az olaj fel tudjon szívódni róla.

Farsangi fánk, itt még lekvár nélkül
Házi barack lekvárral fogyasztottuk. Volt aki még meg is porcukrozta elõtte.

Ez a változat is nagyon finom volt. A tésztája  szépen megkelt és gyönyörû szalagos  lett belõle a fánk.

Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/01/fars...

sponsored links

Keres?s