Farfalle sült padlizsánnal, csirkével

2010-05-19

sponsored links

Szörnyû vagyok, néha egyszerûen annyi dolgom van, hogy szegény blogomra nem jut elég idõm. Azért most megpróbálok visszatérni újra:)

Régebben nem voltam oda a tésztákért, mostanában meg elég sokszor eszünk itthon azt. Andor rossz hatásának tudom be ezt:) Szóval ha kétszer ekkorára hízok... :)

Farfalle sült padlizsánnal, csirkével



Hozzávalók:

farfalle tészta
egy kisebb csirkemell
egy helyes padlizsán
tejszín
fehérbor
szerencsendió
só, frissen õrült bors
reszelt parmezán





Elkészítése:

1. A padlizsánt megmosom, karikákra vágom, sütõpapírra fektetem és egyenként megsózom, megborsozom õket, majd mehetnek a sütõbe. Én olyan 200 fokon szoktam kb. negyed órát sütni õket.
2. Közben a csirkemellet felvágom nagyon apró csíkokra és forró olajon megpirítom õket.
3. Kifõzöm a tésztát.
4. Mikor kész a padlizsán: kiveszem a sütõbõl és vékony csíkokra vágom õket is, mehetnek a husihoz.
5. Kicsit sütögetem õket együtt, aztán hozzáöntök egy kis száraz fehérbort, majd a tejszínt (én 2,5 dl-t használtam) és mehet hozzá az õrölt szerencsendió is.
6. A végén összekeverem a szószt a tésztával és a tetejére szórok egy kis reszelt parmezánt.

Jó étvágyat!:)


Folytats a blogon ... meandmyfriendsarecooking.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s