Falafel brokkoli-uborka-málna salátával
sponsored links
-->
Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 7 dkg liszt (zablisztet használtam)
- 1 tojás
- 1 közepes hagyma
- 2 nagy cikk fokhagyma
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál petrezselyemzöld
- 1 teáskanál koriander mag
- 1 teáskanál római kömény
- kb 0,5 dl a borsó fõzõlevébõl
- fél csapott teáskanál sütõpor
- só, õrölt bors
- a sütéshez olaj (kókuszolaj)
A salátához:
- 1 kisebb fej brokkoli
- 1 kígyóuborka
- 10 dkg málna
- 1 dl szójaszósz
- 4 evõkanál citromlé
- 4 evõkanál szezámpaszta
- 2 evõkanál olívaolaj
- só, õrölt bors
Elkészítése:
1. A csicseriborsó levét leöntjük, a hagymát, a fokhagymát, meg a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk (annyi lével hígítsuk, amennyi szükséges), és félretesszük.
2. Az uborkát megmossuk, majd zöldséghámozóval vékonyra szeleteljk.
3. Rózsáira szedjük a brokkolit, és enyhén sós vízben 5 perc alatt megfõzzük, majd leszûrjük.
4. Egy tálban összekavarjuk a zöldségeket szójaszósszal, szezámkrémmel olajjal, citromlével, illetve sóval és borssal.
5. Nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és forró olajon megsütjük a csicseriborsó fasírtokat.
6. Tálaláskor brokkoli-uborka salátával kínáljuk, málnával megszórva.
Tipp: Szezámpaszta hiányában adjunk a salátához 2 evõkanál pirított szezámmagot, és 1 evõkanál joghurtot.