Fahéjas-mandulás csiga
sponsored links
Fahéjas csiga, kicsit másként, még ez is a húsvéti kalácsdömping része volt.
A tészta a szokásos, tojás nélküli édes kelt tésztám, fahéjjal és õrölt mandulával megszórva (ez a kettõ elég jó együtt, már próbáltuk:)), feltekerve, papírban, muffinnak álcázva megsütve, és végül kapott egy kis cukormázat, hogy ünnepibb legyen. Meg egyébként is maradt még cukormázam a töltött tojásokból.
Hozzávalók a tésztához:
- egy adag gyorskovász (a készítését ld. lentebb) - ha nincs, akkor helyette 1 csésze finomliszt meg 1 csésze langyos víz
- 2 csésze finomliszt
- 1 csésze langyos tej (ha lehet, zsíros házi tej)
- 1 teáskanál só
- 3-4 evõkanál cukor (vagy 2 evõkanál méz)
- szûk negyed kocka friss élesztõ (50 gramm/4)
Gyorskovász: egy nagyobb tálban összekeverünk egy csésze lisztet és egy csésze langyos vizet egy teáskanál cukorral és egy morzsányi élesztõvel. Nylonzacskóba húzzuk, és szobahõmérsékleten hagyjuk állni 12-24 órát...