Fahéjas kifli
sponsored links
Hozzávalók 32 darabhoz
A tésztához
70 dkg liszt
3 dkg élesztõ
1 dl tej
fél dl olaj
33-35 dkg natúr joghurt
1 tojás
fél kávéskanál só
2 evõkanál cukor
A töltelékhez
3 dkg olvasztott vaj
9 csapott evõkanál cukor
1 teáskanál fahéj
1 tojás a kenéshez
Az élesztõt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztõt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 12 egyenlõ részre osztjuk.
Mindegyikbõl kerek lapot nyújtunk és hármat-hármat egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukor és a fahéj keverékével. Egy lapra egy evõkanálnyi fahéjas cukrot számolunk.
Éles késsel vagy pizzavágóval 8 egyenlõ részre vágjuk az így kapott háromrétegû tésztakört, és minden háromszögbõl kifliket formázunk, amit aztán sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
15-20 percet pihentetjük a tepsiben, tetejüket megkenjük tojással és 180 fokra melegített sütõben megsütjük. A sütési idõ 20-25 perc.