Fahéjas keksz -Blogkóstoló 14
sponsored links
A Blogkóstoló 14. fordulója Konyhalál blogján játszódik :)
Az én párom Andi - a Xsara konyha blog írója lett.Nem ismeretlen számomra ,mert már e játék keretein belül készítettem Tõle.
Most egy fahéjas kekszre esett a választásom,amit Andi Csak a puffin oldalon talált és egy Rachel Allen recept.
Hozzávalók 25-30 db kekszhez:
-12,5 dkg puha vaj
-11 dkg cukor
-1 tojás
-1 kk. vaníliakivonat
-25 dkg liszt
-pici õrölt szerecsendió
-3/4 kk.sütõpor
A forgatáshoz:
-1 tk.fahéj
-2 ek.cukor
A vajat simára kevertem a cukorral,tojással és vaníliával.Hozzáadtam a lisztet,sütõport és a szerecsendiót.
30 percre hûtõbe tettem.
A fahéjjat és a cukrot egy tálkába összekevertem.
A tésztából kis gombócat formáztam,meghempergettem a fahéjas cukorban és sütõpapíros tepsire raktam õket pár centire egymástól.
Egy pohár aljával szétlapítottam a gombócokat,majd elõmelegített 180C-os sütõben 12-15 percig sültek.
Köszönöm a játékot :)
Az én párom Andi - a Xsara konyha blog írója lett.Nem ismeretlen számomra ,mert már e játék keretein belül készítettem Tõle.
Most egy fahéjas kekszre esett a választásom,amit Andi Csak a puffin oldalon talált és egy Rachel Allen recept.
Hozzávalók 25-30 db kekszhez:
-12,5 dkg puha vaj
-11 dkg cukor
-1 tojás
-1 kk. vaníliakivonat
-25 dkg liszt
-pici õrölt szerecsendió
-3/4 kk.sütõpor
A forgatáshoz:
-1 tk.fahéj
-2 ek.cukor
A vajat simára kevertem a cukorral,tojással és vaníliával.Hozzáadtam a lisztet,sütõport és a szerecsendiót.
30 percre hûtõbe tettem.
A fahéjjat és a cukrot egy tálkába összekevertem.
A tésztából kis gombócat formáztam,meghempergettem a fahéjas cukorban és sütõpapíros tepsire raktam õket pár centire egymástól.
Egy pohár aljával szétlapítottam a gombócokat,majd elõmelegített 180C-os sütõben 12-15 percig sültek.
Köszönöm a játékot :)