Fahéjas-gyömbéres rózsacsokor
sponsored links
Frankfurti levest fõztem ma ebédreebédre, ha esetleg valaki kedvet kapna hozzá, ITT a recept...no és úgy gondoltam, nem fõzök hozzá mást, inkább összedobok valami féle kelt tésztát...alkotgatok.
Ezt sikerült összehoznom:
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztõ
2 ek cukor
Csipet só
Fél citrom reszelt héja
3 dkg margarin
A töltelékhez:
Fél kockamargarin
13 dkg cukor
2 ek õrölt fahéj
1 tk gyömbér
Elkészítése:
A langyos cukros tejben felfuttatott élesztõt a tészta többi hozzávalóival együtt szép hólyagosra összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
A margarint picit megolvasztjuk, nem folyósra, csak hogy jól kenhetõ legyen. Belekeverjük a cukrot, a fahéjat és a gyömbért.
A tésztát, ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két részre osztjuk, majd egyenként kör alakúra vékonyra sodorjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük az elsõt. Rákenjük a tölteléket. A tetejére tesszük a tészta másik felét. Cikkekre vágjuk, és csigákba feltekerjük. A tetejét megszórjuk cukorral.
Köréteszünk egy 26 cm-s kapcsos tortaforma peremet, hogy kordaban tartsuk.:-)
200 fokra elõmelegített sütõben 25 percig sütjük.