Fahéjas csiga

2010-05-16

sponsored links


Hol van a csiga?
Kidobtam.
Nemá, anya miért dobtad ki?
Mert nem volt jó.
Nem igaaaaz, fahéjas csigát akartam a tej mellé, még álmomban is erre gondoltam!
Ne keseregj, már kel a következõ adag, csak egy kis türelem.

Megbántódva visszafeküdt az ágyba, én meg türelmetlenül lestem a konyharuha alá és vártam, hogy mikor tehetem végre a sütõbe a tésztát. Tényleg elrontottam az elõzõ adagot, és kénytelen voltam kidobni, mert a kutya se ette volna meg, ráadásul nincs is kutyánk. Azt hiszem befuccsolt az élesztõ amit beleraktam. Már dagasztás alatt is láttam, hogy valami nagyon nincs rendben. Elõfordult már máskor is, hogy hosszas kelesztés után magához tért az élesztõ, de most nem így volt. Csak minimálisan kelt meg, de mégis tovább reménykedtem,  vártam a csodára, és megsütöttem. A csoda elmaradt, a csiga pedig szörnyû lett, ehetetlen. Másnap reggel aztán egy újabb adagot raktam a kenyérsütõbe, de most egy negyed kocka friss élesztõt használtam hozzá szárított helyett. A szerb pogácsa mintájára 8 darabra osztottam a tésztát és hosszúkás csíkokra nyújtottam. 10 dekányi mascarponét simára kevertem 4 evõkanál nádcukorral és õrölt fahéjjal, és megkentem vele a rétegeket. Kinyújtottam, feltekertem, felszeleteltem, megsütöttem. A gyerek véleménye: Anyu, jó lett a csiga.







Folytats a blogon ... www.macikonyha.com/2010/05/fahejas-cs...

sponsored links

Keres?s