Fahéjas amerikai palacsinta
sponsored links
- 3 egész tojás,
- 12 dkg finomliszt,
- fél tasak sütõpor,
- 1,5 dl 1,5%-os zsírtartalmú tej,
- 1 csipet fahéj,
- 1 tasak vaníliás cukor.
A tojásokat külön-külön tálba szétválasztottam. A sárgájához hozzáadtam a vaníliás cukrot, a fahéjat és a lisztet, amiben elõzõleg elkevertem a sütõport, és sima tésztát kavartam belõle, apránként hozzáadva a tejet. A fehérjét kemény habbá vertem és kanállal óvatosan a sárgájás masszába forgattam, hogy fellazítsa.
Elõmelegített teflon serpenyõben aranybarnára sütöttem a palacsintákat. Nem kell hozzá olaj.
A juharszirup helyett inkább a saát, házilag általam fõzött áfonyás szilvalekvárra esett a választás. Nagyon jól passzol a fahéj diszkrét ízével.
Az elején úgy gondoltam, hogy így tálalom, de ennek semi szaporája, sajnos, így egymásra raktam hármat :)
Elõmelegített teflon serpenyõben aranybarnára sütöttem a palacsintákat. Nem kell hozzá olaj.
A juharszirup helyett inkább a saát, házilag általam fõzött áfonyás szilvalekvárra esett a választás. Nagyon jól passzol a fahéj diszkrét ízével.
Az elején úgy gondoltam, hogy így tálalom, de ennek semi szaporája, sajnos, így egymásra raktam hármat :)