Fah?jas szilv?s muffin
sponsored links
Egyszer?, gyors ?s finom szilv?s muffin.
Fah?jas szilv?s muffin
Hozz?val?k:
Sz?raz r?sz:
15 dkg feh?rliszt
5 dkg teljes ki?rl?s? liszt
f?l csomag s?t?por
30 dkg magozott szilva (lehet fagyasztott is)
3 ev?kan?l barnacukor
2 te?skan?l fah?j
1 te?skan?l gy?mb?r
Nedves r?sz:
2 toj?s
12 dkg barnacukor
1 te?skan?l van?liaaroma
1 kis poh?r nat?r joghurt
7 dkg olvasztott vaj
Elk?sz?t?s:
f?l csomag s?t?por
30 dkg magozott szilva (lehet fagyasztott is)
3 ev?kan?l barnacukor
2 te?skan?l fah?j
1 te?skan?l gy?mb?r
Nedves r?sz:
2 toj?s
12 dkg barnacukor
1 te?skan?l van?liaaroma
1 kis poh?r nat?r joghurt
7 dkg olvasztott vaj
Elk?sz?t?s:
- El?meleg?tj?k a s?t?t 150 fokra.
- A szilv?t negyedelj?k, majd megsz?rjuk a cukorral, fah?jjal, gy?mb?rrel. J?l ?tkeverj?k, majd hagyjuk ?llni.
- A toj?sokat a cukorral ?s a van?li?s cukorral habosra keverj?k. Hozz?adjuk a t?bbi nedves hozz?val?t ?s j?l ?sszekeverj?k.
- Egy m?sik t?lban ?sszekeverj?k a sz?raz ?sszetev?ket, beletessz?k a szilv?t, majd hozz?adjuk a nedves massz?t is, ?s gyors mozdulatokkal ?sszekeverj?k.
- Pap?rkos?rk?kkal kib?lelj?k a muffin s?t?t, belet?ltj?k a massz?t ?s kb 25 perc alatt megs?tj?k. Ha elkezdene ?gni a s?tik teteje, aluf?li?val letakarjuk.