Fah?jas csiga
sponsored links
A blogra m?r ker?lt fel Fah?jas tekercs a l?nyok ?s a saj?t ?r?m?mre. Az akkori recept egy h?t?ben kelt t?szt?val k?sz?lt, most pedig a hagyom?nyos, puha, oml?s, kaka?s csiga t?szt?mmal k?sz?lt. Nem lehet abbahagyni, m?g szerencse, hogy irt? laktat? ?s ez bizony nem egy kal?riaszeg?ny ?dess?g, ?gyhogy csak m?dj?val. ?
Az otthon s?t?ttnek nincs p?rja higgy?tek el! Anyuk?m megk?rt, tegyek neki otthonra is p?r gurig?val a m?snapi k?v? mell?, sz?val csak ?vatosan vele. ?
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
- 550 g finomliszt (n?lam 400 g sima feh?r ?s 150 g graham liszt)
- 70 g krist?lycukor
- 1 cs. por?leszt? (7 g) vagy 25 g friss
- 100 g olvasztott vaj
- 2 eg?sz toj?s
- 250 ml tej
- 1 cs. van?li?s cukor
- 1 j? csipet s?
T?ltel?khez:
- 50 g olvasztott vaj
- 110 g krist?lycukor
- 2 tk. fah?j
M?zhoz:
- 3 ek. mascarpone
- 2 ek. porcukor
- 50 g olvasztott feh?r csokol?d?
- 1 csomag van?li?s cukor
Elk?sz?t?s:
- A lisztet a dagaszt?t?lba tessz?k, egy kis m?lyed?sbe tesz?nk a cukorb?l 1 ev?kan?llal, r?sz?rjuk az ?leszt?t, fel?ntj?k langyos tejjel ?s hagyjuk 10 percig felfutni.
- Ha az ?leszt? felhabzott, hozz?tessz?k a t?bbi hozz?val?t ?s t?szt?t dagasztunk, majd egy ?r?t kelesztj?k.
- Lisztezett fel?leten kicsit ?tgy?rjuk majd f?l centi vastag kiny?jtjuk.
- Megkenj?k az olvasztott vajjal ?s megsz?rjuk a fah?jas cukorral.
- Feltekerj?k ?s 3-3,5 cm-es szeleteket v?gunk (12 db-ot), majd a s?t?papiros tepsire fektetj?k ?ket egym?st?l kicsit t?volabb.
- Letakarva m?g f?l ?r?t kelesztj?k, ek?zben a s?t?t el?meleg?tj?k 170 fokra.
- A megkelt csig?kat megkenj?k egy kis olvasztott vajjal ?s h?l?gkever?sen 170 fokon s?tj?k.
- M?g s?lnek a csig?k elk?sz?tj?k a m?zat.
- A feh?r csokit v?zg?z felett megolvasszuk, a mascarponet a cukrokkal kikeverj?k majd az olvasztott feh?r csokit (nem forr?n!) beleforgatjuk.
- A s?t?b?l kivett csig?kat azonnal lekenj?k, hogy m?g melegen r?olvadjon a kr?m.
J? ?tv?gyat!