Faf?lgomba, csirke, bambuszr?gy k?nai m?dra
sponsored links
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
50 g sz?r?tott faf?lgomba
2 s?rgar?pa
1 csirkemell
2 kan?l ?tkez?si kem?ny?t?
bambuszr?gy konzervb?l (1-2 mar?k)
v?zigesztenye (7-9 darab, konzerv, elhagyhat?)
a fenti kett? helyett lehet haszn?lni csak ubork?t, ?gy is finom
s?
bors
napraforg? vagy repceolaj
3 cikk fokhagyma
sz?jasz?sz
chilipehely
1 kiskan?l cukor
1 kiskan?l rizsecet
1-2 kiskan?l szez?mmag olaj
1. A sz?r?tott gomb?t hideg v?zbe ?ztatjuk. Egy ?ra alatt sokszors?ra duzzad, lesz?rj?k. Term?szetesen haszn?lhatunk friss faf?l (j?d?sf?le gomba, auricularia auricula judae) gomb?t is.
2. A csirkemellet cs?kokra v?gjuk, s?zzuk, borsozzuk, majd meghempergetj?k 1 kan?l ?tkez?si kem?ny?t?ben. F?l ?ra m?lva b?, forr? olajban ropog?sra s?tj?k.
3. A fokhagym?t ?sszez?zzuk, majd 1-2 kan?l olajban magas fal? serpeny?ben (wokban) megfuttatjuk. R?dobjuk a gyufasz?lra v?gott s?rgar?p?t, a faf?lgomb?t ?s ?l?nk t?z?n, folytonosan kevergetve pir?tjuk. Apr?nk?nt hozz?adjuk a csirkefalatokat, a bambuszr?gyet, a felv?gott v?zigeszteny?t, a cs?kokra v?gott ubork?t, aminek elt?vol?tottuk a magj?t, majd kev?ske v?zzel mindig felt?lt?getve, folyton kevergetve p?roljuk. Sz?jasz?sszal, chilipehellyel, pici rizsecettel, cukorral ?zes?tj?k.
4. Elhabarunk 1 kan?l ?tkez?si kem?nyt?t kev?s hideg v?zben, r??ntj?k a m?r megp?rolt, de m?g mindig picit ress ?telre, P?r percig forraljuk, ha nagyon elf?vi a lev?t kev?s forr? v?zzel fel?nthetj?k. V?gezet?l meglocsoljuk szez?mmag olajjal.
F?tt rizzsel vagy rizst?szt?val t?lalhatjuk.
Urechi de lemn si pui in stil chinezesc
Ingrediente:
25 g urechi de lemn uscate (sau 300 g proaspete)
1 piept de pui dezosat
2 linguri de amidon
ulei de floarea soarelui sau rapita
2 buc morcovi
muguri de bambus din conserva
castane de apa din conserva 7-9 buc (putem omite)
1 buc castravete
3 catei de usturoi
sos de soia
1 lingurita de zahar
sare, piper, chili
1 lingurita de otet de orez (sau de care avem)
1 lingura de ulei de susan
1. Hidratam ciupercile in apa rece macar 1 ora, dupa care strecuram
2. Taiem in bucati mici pieptul de pui, condimentam cu sare si piper, pudram cu 1 lingura de amidon, lasam sa stea 15 minute, dupa care prajim in ulei abundent.
3. Incalzim intr-o tigaie cu perete inalt (wok) 1 lingura de ulei, adaugam usturoiul pisat, lasam pe foc cateva minute, amestecand continuu, sa nu se arda. Taiem morcovii fasii de dimensiunea chibritului, aruncam peste usturoi, adaugam treptat ciupercile, carnea fripta, mugurii de bambus, castanele de apa (putem omite) si castravetele taiat fasii din care anterior am eliminat samburii. Condimentam intre timp cu sos de soia, zahar, otet de orez, chili, sare si piper dupa gust. Stropim cu un pic de apa, amestecam continuu, pana totul e gata, dar nu se fierbe terci. Dizolvam 1 lingura de amidon in apa rece, adaugam la mancare si fierbem cateva minute. Daca sosul se ingrasa prea tare mai completam cu apa. La final stropim cu ulei de susan.
Servim cu orez fiert sau taietei de orez.