F?szeres-szilv?s pite
sponsored links
Szuper szilv?kat kaptam anyuk?mt?l, mi?ta a kertben kiv?gt?k az ?ri?sira n?tt ak?cf?t, mert sz?tbontotta a ker?t?st, f?ny lett alatta, ?s a kis nyomi szilvafa elkezdte ontani a szebbn?l szebb gy?m?lcs?t. Nagyon j?l ?rzi mag?t, eddig nem is ?rtem, hogyan b?rta ki.
R?ad?sul szilv?b?l ?n nem szeretem a boltit, piacosat, mert az kem?ny. M?shogy nem is tudj?k leszedni ?s eladni, mert ?sszet?rne. Sz?val megvolt az ?r?m, a szilva puha volt, szaftos, nem is v?rtam tov?bb, pit?t s?t?ttem bel?le. Fah?jjal f?szereztem p?r szem barackot m?g hozz?tettem, szuper kis reggeli lett bel?le.
Hozz?val?k:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
pici hideg v?z, hogy a t?szta ?ssze?lljon
8-10 nagy szilva
2 barack
1 kiskan?l fah?j
van?li?s cukor
A t?szt?t gyors mozdulatokkal ?sszegy?rtam, f?l ?r?t h?t?ben pihentettem. K?zben a gy?m?lcs?t megmostam, kimagoztam, szeletekre v?gtam ?s beleforgattam a fah?jba. A pihentetett t?szt?t kett?v?lasztottam, a nagyobbik fele lesz a pite alja, kiny?jtom, form?ba nyomkodom, a m?sik r?szt szint?n kiny?jtom, felcs?kozom ?s d?sz?tem vele a pite tetej?t. Ezt m?g le lehet kenni toj?ssal, ?s most nem foglalkoztam ezzel.
El?meleg?tett 175 fokos s?t?ben 45-50 percig s?t?m, am?g sz?pen megpirul a teteje. V?g?l van?li?s cukorral meghintem. Azt az illatkavalk?dot, amit akkor kap az ember l?nya... megfizethetetlen :)
?tv?gyakat hozz?.