F?szeres-must?ros r?ntott szelet kukoricapelyhes pan?rban, z?lds?ges rizzsel

2019-01-28

sponsored links

Hogy milyen ?rz?s, amikor a t?ny?rodon l?v? r?ntott h?sb?l ?pphogy csak lev?gsz egy katon?t, majd a sz?dhoz emeled, ?s egyszercsak megcsap a f?szeres-must?ros illat, ?s akkor m?g az ?z?t nem is ?rezted....h?t ki kell pr?b?lni
Hozz?val?k: 50 dkg szeletelt, kicsontozott hossz? karaj, f?szerek (s?, bors, kakukkf?, rozmaring) 3-4 ek must?r, s?t?shez olaj, pan?roz?shoz: liszt, toj?s, 1-2 dl tej, zsemlemorzsa, kukoricapehely, k?rethez: rizs, vegyes fagyasztott z?lds?gek, f?szerek, olaj, v?z

A felszeletelt h?sokat megmossuk, majd megsz?r?tjuk. V?g?deszk?n kiter?tj?k, r?tesz?nk egy kis folpack f?li?t, esetleg zacsk?t ?s bel?lr?l kifele haladva v?konyra kloppfoljuk. F?szerezz?k ?s szeletenk?nt megkenj?k j?csk?n must?rral. 1 ?jszak?n ?t ?llni hagyjuk, hogy az ?zek ?ssze?rjenek
A pan?rhoz a h?sokat lisztben megforgatjuk. A toj?st tejjel d?s?tjuk. A zsemlemorzs?t pedig keverj?k a durv?ra "zacsk?j?ban klopfolt" kukorica pehellyel. A szokott m?don pan?rozzuk.
Forr? olajban lassan s?tj?k. Am?g s?l a rizst is el?k?sz?tj?k. A j? rizs titka a pir?t?sban rejlik. Olajban megpir?tjuk. Am?g s?l, a rizs mennyis?g?nek dupl?j?val...meg m?g egy kicsivel t?bb vizet vesz?nk, amit a tetsz?s szerinti f?szerekkel ?s 1 fej hagym?val felforralunk. Amikor a rizs lepirult, hozz??ntj?k a f?szeres vizet ?s egyszer felforraljuk. Ut?na ak?r el is z?rhatjuk a g?zt, hiszen a rizs szinte mag?t?l megp?rol?dik. A z?ld?geket a v?g?n keverj?k bele. ?s m?r t?lalhatunk is.






Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2019/01/f...

sponsored links

Keres?s