F?szeres keksz
sponsored links
Finom s?s ropogtatni val?. Vend?gv?r?nak, uzsonn?ra, vagy kir?ndul?sra is j? v?laszt?s lehet. B?tran vari?lhatjuk kedvenc z?ld f?szereinkkel. :) Sz?raz, h?v?s helyen, j?l z?r?d? dobozban sok?ig el?ll. R?g s?t?ttem m?r s?s kekszet. ?pp itt volt az ideje. :) Ahogy annak is, hogy kipr?b?ljam az ?j kisz?r? form?mat is. ;)
Hozz?val?k:
15 dkg liszt
10 dkg teljes ki?rl?s? b?zaliszt
12,5 dkg vaj
1 ek. tejf?l
1 toj?s
1 tk. s?t?por
1 tk. sz?r?tott oreg?n?
1 tk. sz?r?tott bazsalikom
1 tk. s?
- A s?t?porral ?s s?val elkevert k?tf?le lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
- A t?bbi alapanyagot hozz?adva, gyors mozdulatokkal ?ssze?ll?tjuk a t?szt?t. F?li?ba csomagolva h?t?ben pihentetj?k~30 percet.
- Lisztezett deszk?n ~3 mm-esre ny?jtjuk a t?szt?t, majd kiszaggatjuk. S?t?pap?rral fedett tepsire sorakoztatjuk ?s 185?C-ra el?meleg?tett s?t?ben ~15 perc alatt k?szre s?tj?k.
- R?csra t?ve kih?tj?k, ezut?n t?laljuk.
A receptet megtal?lj?tok a Kif?zt?k augusztusi sz?m?ban is. :)