F?szeres gombakr?mleves
sponsored links
Ism?t egy kr?mleves, de ez most egy olyan alapanyag, amit eddig nem s?r?n haszn?ltam, mert a csal?dnak nem kedvence a gomba, azonban a Kif?zt?k magazinnak k?sz?nhet?en lehet?s?gem ny?lt a Chefgomba gomb?ival dolgozni. Javaslom, ha van r? m?dotok rendeljetek T?l?k, vagy szerezzetek be egy?b beszerz? helyeken, mert olyan csod?latos min?s?g? gomb?kr?l van sz?, hogy az ?n csal?dom, akik eddig nem voltak nagy gombakedvel?k is sz?vesen ett?k az ebb?l k?sz?lt fog?sokat, melyeket Nektek is meg fogok mutatni sz?pen sorban.
?gy mostant?l j?n majd j? p?r gomb?s recept, mint p?ld?ul p?st?tom, gombapaprik?s, quiche, vegaburger, t?lt?tt gomba vagy ?ppen levesek, mint p?ld?ul ez a f?szeres gombakr?mleves, ami a gyerekeknek ism?t csak goly?s leves n?ven futott ?s ?gy ezt is megett?k. A tanuls?g teh?t: kr?mleves form?ban b?rmit megesznek a gyerekek is.
A recept megjelent az ?prilisi Kif?zt?k magazinban, a gomb?k?rt pedig ez?ton is k?sz?net a ChefGomb?nak.
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
1 fej v?r?shagyma
1 gerezd fokhagyma
kev?s olaj
50 dkg Chefgomba feh?r ?s barna csiperkegomba vegyesen
1 dl sz?raz feh?rbor
6 dl alapl? vagy v?z
1 te?skan?l major?nna
1 te?skan?l ?r?lt kakukkf?
1/2 te?skan?l ?r?lt feh?rbors
1 te?skan?l s?
2 dl tejsz?n
1 p?pozott te?skan?l ?tkez?si kem?ny?t?
Kev?s olajon megdinsztelem a finomra apr?tott v?r?s- ?s fokhagym?t, majd hozz?adom a megtiszt?tott ?s felszeletelt csiperkegomb?kat. Amikor m?r minden nedvess?g elp?rolgott bel?le, fel?nt?m a feh?rborral ?s addig forralom, am?g teljesen elp?rolog az alkoholtartalma. Fel?nt?m az alapl?vel, majd f?szerezem a levest major?nn?val, kakukkf?vel, feh?rborssal ?s s?val ?s 10 perc f?z?s ut?n botmixerrel p?r?s?tem. A tejsz?nt csom?mentesre keverem a kem?ny?t?vel, majd h?kiegyenl?t?s ut?n a leveshez adom ?s m?g egyet forralok rajta.
Lepir?tott gombaszeletekkel, apr?tott di?val ?s friss petrezselyemmel t?lalom.