F?st?lt lazackr?mmel t?lt?tt kos?rka
sponsored links
Hozz?val?k (kb 12-16 darab falatk?hoz):
10 dkg f?st?lt lazac
10 dkg mascarpone
1 p?pozott ev?kan?l tejf?l
p?r csepp friss citroml? (esetleg lime leve)
frissen tekert bors (s? ?zl?s szerint)
friss kapor
Elk?sz?t?se:
Az elk?sz?t?se nagyon egyszer?. Egy k?tk?ses apr?t?val ?sszedolgozzuk a halat (egy pici darabot f?lretesz?nk a t?lal?shoz), a mascarpon?t, a tejf?lt, a frissen tekert borsot ?s a citromlevet. J? sok?ig j?rassuk a g?pet, hogy finom kr?met kapjunk. Ha a kr?m k?sz (lazacr?zsasz?nben pomp?zik), akkor finomra v?gott kaporral ?zes?tj?k (ami a k?pen nem l?tszik, mert elfelejtettem belerakni), de ezt m?r ne a g?ppel, csak finoman, k?zzel keverj?k bele, nehogy bez?ld?lj?n a kr?m, majd k?stoljuk meg. Ha er?sebb ?z? kr?met szeretn?nk, akkor tegy?nk m?g hozz? a lazacb?l (a k?stol?s ut?n menjen teh?t bele a kapor), a s?val vigy?zzunk, mert a finom f?st?lt lazac arom?j?t elnyomhatjuk, ha t?ls?zzuk. ?n egy?ltal?n nem tettem hozz? plusz s?t.
Ennyi. Gyors ?s nagyon finom el??tel, vagy nasi, v?rm?rs?klett?l f?gg?en.