F?ge, camembert sajt, rozmaring ?s m?z egy lep?nyben

2020-08-23

sponsored links


A t?szt?ja kicsit reform, de egy ?tlagos, egyszer? oml?st?szta recept t?k?letesen megfelel?.  Ha lehet, persze vajjal k?sz?lj?n, de a k?kuszolaj is j? lehet. 

Ez a t?szta a felhaszn?lt lisztf?les?gek miatt k?l?n?sen oml?s, a nyers t?szta t?r?keny, de az?rt ny?jthat? volt, a teljes s?t?forma kib?lel?se viszont ink?bb egy kirak?shoz hasonl?tott. ?



A t?szta hozz?val?i:

  • 100 g zabliszt
  • 100 g diawellness s?tem?nyliszt koncentr?tum / ett?l lett ch cs?kk. /
  • 60 g dar?lt di?
  • 150 g hideg vaj
  • 1 toj?s s?rg?ja
  • kicsi s?
  • 2-3 ek hideg v?z
A t?szt?t ?ssze?ll?tjuk, a s?t?form?t kib?lelj?k ?s min. f?l, de ink?bb egy ?r?ra h?t?be tessz?k. 

A leh?lt t?szt?t vaks?t?ssel 200 fokos s?t?ben 20 perc alatt el?s?tj?k ?s a nehez?k n?lk?l + 5 percig s?tj?k. 

Egy feh?rlisztes t?szt?val el?g a norm?l vaks?t?s 15-20 percig. 

Az el?s?t?tt t?szt?t m?g melegen ?tkentem a megmaradt toj?sfeh?rj?vel, hogy a t?ltel?k ne ?ztassa el a t?szt?t. A feh?rje megsz?rad a t?szt?n  ?s egy v?kony k?rget k?pez rajta. 

T?ltel?k:

  • 150 g kr?mes ricotta
  • 250 g s?r? joghurt
  • 3 eg?sz toj?s
  • 2-3  tk. m?z
  • s?
  • 1 cs. 120 g camembert sajt
  • kb. 150 g nyers f?ge / kb. 4-5 db /
  • rozmaring / jobb a friss, de lehet sz?r?tott is /


A ricott?t, joghurtot, toj?sokat elkevertem. A m?z fel?t, a rozmaringot ?s a s?t is belekevertem. M?zet lehet t?bbet tenni bele, de az?rt ne legyen ?des.  Egy k?z?par?ny a s?s-?des k?z?tt. 

A camembert felszeletelve a t?szt?ra tettem ?s bele?nt?ttem a ricott?s massz?t. 

A felszeletelt f?g?t a massz?ra tettem. Nem baj, ha kicsit beles?llyed. A megmaradt m?zet r?csorgattam. 

200 fokos s?t?ben 20 percig s?t?ttem, azut?n cs?kkentve a h?fokot 

160 ?C-ra, tov?bb s?t?ttem m?g 40 percig. 

A s?t?ben hagytam nyitott ajt? mellett langyosra h?lni. 



Itt is megtal?ltok

https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/


Folytats a blogon ... https://daisyterme.blogspot.com/2020/...

sponsored links

Keres?s