Ez nem tûr halasztást!

2014-01-13

sponsored links

 Egyébként, éppen blogkóstolok és közben Dinkánál újfent találtam valami istenit :)
Ez így magában nem lenne valami életbe vágóan fontos dolog; de a történet második része, inkább az, vásárolnom kellett fagyasztott ?Sárgahüvelyû zöldbabot?.
Még ez sem egy kihagyhatatlan infó, de mire hazaértem, (hosszú sor a pénztárnál, nagy forgalom, trafik, kávézó, trics-tracs parti az utcán, jajj! vissza a postára és csak egy pohár sör a Lacival) talán mondanom sem kell, jól felolvadt a zöldbabom.
Épp ezért gyorsan fel kellett használnom.
Készítettem egy fini kis salátát, meg egy levest (a levest majd késõbb). A saláta viszont olyan jó lett, hogy nem tûr halasztást, hogy megosszam veletek.   














ZÖLDBAB SALÁTA, TONHALLAL
Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
2 db paradicsom
1 db lilahagyma
3-4 ek. kapribogyó
4-5 ek.olívaolaj
friss bazsalikom
kristálycukor
bors, só
2 dob. tonhal konzerv
2 db fõtt tojás
A zöldbabot roppanósra fõzzük.
Közben a lilahagymát apró kockákra vágjuk és egy nagyobb tálban lesózzuk.
A paradicsom magos, lédús részét eltávolítjuk; a húsát szintén kis kockákra vágjuk és a hagymához tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, borsozzuk és a kapribogyóval, valamint egy csapott teáskanál cukorral alaposan összekavarjuk.
A leszûrt, lecsepegtetett zöldbabot beleforgatjuk az öntetbe, tépkedett bazsalikom levélkékkel ízesítjük. Nem árt neki ha, legalább 2 órán át hûtõben érleljük.
Tonhallal, fõtt tojással és pirított bagettel kínáljuk.

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/01/...

sponsored links

Keres?s