Ez az igazi sajtos tall?r!
sponsored links
Ah?ny h?z, annyi sajtos tall?r. ?n most kik?s?rleteztem magamnak a t?k?letes receptet, fel is jegyzem, nehogy elt?nj?n.
A m?r feltett recepthez k?pest az ar?nyok m?sok, valamint van benne egy titkos ?sszetev?, amit?l igaz?n v?kony ?s ropog?s lesz :)
Hozz?val?k:
- 50 dkg liszt
- 1/2 csomag s?t?por
- 2 te?skan?l s?
- 1 te?skan?l z?ldf?szeres s?
- ?rz?ssel eg?sz k?m?nymag
- 20 dkg (f?st?lt) sajt
- egy nagyobb poh?r tejf?l k?tharmada (~3 dl)
- 2 toj?s
- 10 dkg margarin
- ?s a titkos ?sszetev?: 1 nagy ev?kan?l kacsazs?r
A lisztet egy nagyobb t?lba kim?rj?k, belekeverj?k a s?t, z?ldf?szeres s?t (elhagyhat?), a k?m?nyt (ezt ne hagyjuk el, csak ha kifejezetten ut?ljuk, minden s?s p?k?runak nagy bar?tja a k?m?ny), ?s beleszit?ljuk a s?t?port. Ezt a l?p?st ne sajn?ljuk, mindig szit?ljuk ?t, mert a csom?s s?t?pornak, sz?dabikarb?n?nak sz?rny? ?ze van.
Ezut?n mehet bele a 2 eg?sz toj?s, a tejf?l, belereszelj?k a hideg margarint ?s a sajtot -a f?st?lt sajtnak, Cheddarnak, Edaminak, Pann?ni?nak mark?nsabb ?ze van, ezeket b?tran haszn?ljuk. J?l dolgozzuk ?ssze.
Kis goly?kat form?lunk, nem nagyobbat egy csereszny?n?l, h?rmas?val kis?tj?k. Ha nagyobb s?t?nk van, akkor ahogy elf?rnek.