Ez az igazi sajtos tall?r!

2020-08-26

sponsored links

Ah?ny h?z, annyi sajtos tall?r. ?n most kik?s?rleteztem magamnak a t?k?letes receptet, fel is jegyzem, nehogy  elt?nj?n.


A m?r feltett recepthez k?pest az ar?nyok m?sok, valamint van benne egy titkos ?sszetev?, amit?l igaz?n v?kony ?s ropog?s lesz :)

Hozz?val?k:

  • 50 dkg liszt
  • 1/2 csomag s?t?por
  • 2 te?skan?l s?
  • 1 te?skan?l z?ldf?szeres s?
  • ?rz?ssel eg?sz k?m?nymag
  • 20 dkg (f?st?lt) sajt
  • egy nagyobb poh?r tejf?l k?tharmada (~3 dl) 
  • 2 toj?s
  • 10 dkg margarin
  • ?s a titkos ?sszetev?: 1 nagy ev?kan?l kacsazs?r
A lisztet egy nagyobb t?lba kim?rj?k, belekeverj?k a s?t, z?ldf?szeres s?t (elhagyhat?), a k?m?nyt (ezt ne hagyjuk el, csak ha kifejezetten ut?ljuk, minden s?s p?k?runak nagy bar?tja a k?m?ny), ?s beleszit?ljuk a s?t?port. Ezt a l?p?st ne sajn?ljuk, mindig szit?ljuk ?t, mert a csom?s s?t?pornak, sz?dabikarb?n?nak sz?rny? ?ze van.
Ezut?n mehet bele a 2 eg?sz toj?s, a tejf?l, belereszelj?k a hideg margarint ?s a sajtot -a f?st?lt sajtnak, Cheddarnak, Edaminak, Pann?ni?nak mark?nsabb ?ze van, ezeket b?tran haszn?ljuk. J?l dolgozzuk ?ssze.
Kis goly?kat form?lunk, nem nagyobbat egy csereszny?n?l, h?rmas?val kis?tj?k. Ha nagyobb s?t?nk van, akkor ahogy elf?rnek.





Ha nagyon unjuk, mondjuk azt a csal?dnak, hogy a t?szt?nak vissza kell h?lnie, tegy?k be a h?t?be ?s m?snap folytassuk :P







Folytats a blogon ... tavernam.blogspot.com/2020/08/ez-az-i...

sponsored links

Keres?s