Ez a cica nem fog egeret!!!
sponsored links
Úgy belelendültem mostanában a sütésbe, hogy megjutalmazom magam egy plecsnivel!
Sõt, két feladatot egyben megoldottam huszárosan !!
A 21. SAD játékra cicás sütit lehet sütni az Édes macskásság jegyében, a 14.blogkóstolóra pedig egy adott bloggertõl bármit.
Na ennek a csokis-mandulás tortának a receptjét koskacukortól (http://koskacukor.blogspot.hu/2013/10/csokis-mandulas-sutemeny-malna-ontettel.html)néztem ki magamnak, a díszítése pedig cicamica lett.
Tudom, nem egy szépség, de olyan helyes, igaz????
A recepteknél én nagyon nem bírom ha patikamérleggel kell kimérni a hozzávalókat.
Nincs is konyhamérlegem.
Na jó, van. és végszükség esetén használom is.
De inkább érzésre dobálom bele a hozzávalókat.és különben is egy gyakorló háziasszony tudja mennyi 2 dkg cukor vagy 10 dkg liszt! Ezért mindent kerekítettem, és így a hozzávalók a következõ mennyiségek (kb):
25 dkg csokoládé durvára törve
3,5 ek. víz
20 dkg barna cukor
200 g vaj
4 dkg õrölt mandula
3,5 ek. liszt
2 késhegynyi sütõpor
6 tojás
10 dkg szeletelt mandula
A csokoládé minél magasabb kakaótartalmú, annál jobb. Felolvasztjuk egy lábasban vízgõz felett és hozzákeverjük a cukrot és a vajat.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgája mehet a csokiba óvatosan. Folyamatos kevergetés után, ha már némileg egynemû a masszánk, levesszük a gõzrõl.
Megpirítjuk a szeletelt mandulát, ezt is a csokihoz adjuk, végül a lisztes-mandulás-sütõporos száraz hozzávalók keverékét.
Jöhet a tojásfehérje is, finom mozdulatokkal, vigyázva rá!
Kapcsos kerek formában sütöttem gázsütõben.
180 °C-on kb. 40 perc, végezzünk tûpróbát!
Kicsit pihentettem, majd díszítettem.
Egy banánt villával összetörtem, szélére körben rákentem, és meghintettem õrölt mandulával. Gránátalmával dobtam a színén!!
A cicamica cukordekorból készült.
Teljesen a szívemhez nõtt!!!