Expressz, teljeski?rl?s? kifli
sponsored links
Nem csal?s, nem ?m?t?s, t?nyleg nagyon gyors, nincs b?zasik?r meg kov?sz, csak egyszer?s?g, a hozz?val?k ?sszedob?sa ?s s?t?s. Finom, 10 perc, ropog?s a h?ja is. Ez a recept elmentve ?r?kre! Ezen az oldalon tal?ltam, le?r?ssal, elk?sz?t?si m?ddal, mindent megtal?ltok. ?n r?gt?n dupla adaggal kezdtem, ami 8 db kiflicsk?t jelent. :)
Hozz?val?k 8 kiflihez:
340 gramm teljeski?rl?s? liszt
240 ml tej
1 csomag ?leszt? (5 gramm) vagy ennek megfelel? ?leszt?por
24 gramm olvasztott k?kuszzs?r vagy vaj
2 te?skan?l cukor
2 k?v?skan?l s? (szerintem lehet h?rom is)
A tejet a cukorral langyosra meleg?tettem, beletettem az ?leszt?t sz?tt?rdelve ?s lefedve, meleg helyen hagytam egy kicsit felfutni.
A liszthez hozz? adtam az olvasztott zs?rt vagy vajat, s?t ?s az ?leszt?s tejet ?s k?zzel t?szt?v? gy?rtam. K?nnyen, j?l dolgozhat? a t?szta. A t?sztagomb?cot megfeleztem ?s a feleket 15 cm-es k?r alak?ra ny?jtottam, n?gy r?szre v?gtam (n?gy h?romsz?g). A h?romsz?geket hosszanti ir?nyban v?konyra ny?jtottam (csepp alak?ra). A hosszabbik v?g?r?l feltekercseltem ?s kifli form?ra hajl?tottam. S?t?pap?ros tepsire helyeztem ?ket ?s mindegyiket k?rben megkentem tejjel. Egyszerre 4 db f?r egy tepsire, mert m?g n?ni fognak!
A s?t?t 200 fokra el?meleg?tettem, egy kis l?bask?ban vizet tettem a s?t? alj?ra, hogy g?z?s legyen. A meleg s?t?ben a kiflik kb. 20 perc alatt s?ltek meg. Figyelj?k, akkor j?, hogy a teteje megpirul barn?ra. Aki szereti, tov?bb is hagyhatja, hogy az alja is piruljon. A h?ja ropog?s lesz ?gy is-?gy is.
Nek?nk nagyon ?zlett, recept megtartva ?s k?sz?net ?rte! F? a gyorsas?g, egyszer?s?g ?s a v?g?n a siker!