Expressz sajtos rudak
sponsored links
Le vagyok maradva nagyon, ezt is még sziveszterkor sütöttem. A receptet Maimoni blogjában találtam, közben rájöttem, hogy amit szoktam sütni, recept itt, az is majdnem ugyanez, csak más arányokkal és ugyanilyen gyors. De ez is finom, azt mondták és egy sem élte meg az új évet.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk só
20 dkg reszelt sajt (nálam fele füstölt)
9 ek tejföl
25 dkg vaj
1 tk só
20 dkg reszelt sajt (nálam fele füstölt)
9 ek tejföl
5 dkg reszelt parmezán (lehet szezámmag, lenmag, stb...)
A lisztet elkevertem a sóval, majd a vajjal elmorzsoltam, utána a többi hozzávalót is beletettem, és összegyúrtam. Ha nagyon ragacsos a tészta, még egy kis lisztet lehet hozzá adni. A sütõt elõmelegítem 190 fokosra (légkeverés) A tésztát kinyújtottam kb. 2 mm vékonyra, a tetejét megkentem felvert tojással és megszórtam a reszelt parmezánnal. Derelyevágóval felvágtam, sütõpapíros tepsire raktam és kb. 20 perc alatt megsült. Köszönöm a receptet:)
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:) Nemsokára játék is lesz, ahogy ígértem:)