Eszterh?zy torta
sponsored links
K?vetkez? kedvenc.
Receptet Farkas Vilmos alapj?n k?sz?tettem http://farkasvilmos.blogspot.com/2015/09/eredeti-eszterhazy-torta.html
Hozz?val?k:
J? ?tvagyat
Receptet Farkas Vilmos alapj?n k?sz?tettem http://farkasvilmos.blogspot.com/2015/09/eredeti-eszterhazy-torta.html
Hozz?val?k:
Recept 1 db 23 cm ?tm?r?j? tortakarik?hoz
Felvert lap
300 g toj?sfeh?rje( kb. 10 db)
300 g cukor
260 g enyh?n p?rk?lt dar?lt di?
20 g liszt
A toj?s feh?rj?t a cukorral nem t?l kem?ny habb? verj?k, majd belekeverj?k az ?sszekevert lisztet ?s di?t. A massz?b?l ?t lapot ken?nk zs?rozott lisztezett tepsire, ?s kis?tj?k 210 C-fokon 10 perc alatt.
Kr?m
250 ml tej
Negyed van?liar?d kikapart belseje
125 g cukor
5 db toj?s s?rg?ja
50 g enyh?n p?rk?lt dar?lt di?
300 g vaj
50 ml rum
A tejet felforraljuk a van?li?val, majd hozz?adjuk a toj?ssal kikevert cukrot, ?s 85 C-fokig hev?tj?k, folyamatos kever?s mellett. A t?zr?l lev?ve hozz?adjuk a di?t. A langyosra h?lt f?zetet kihabos?tjuk a vajjal ?s a rummal.
T?lt?s
A kr?met 4-fel? osztjuk ?s az ?t lap k?z? t?ltj?k egyenletesen.
A kidermedt torta tetej?t lekenj?k forr? lekv?rral, ?s ?th?zzuk 40 C-fokos fond?nnal, amibe csokol?d?val p?kh?l? mint?t spinel?nk.
A torta oldal?t di?val pan?rozzuk.
J? ?tvagyat