es megvan a móka

2010-05-03

sponsored links

megvolt az elso két nap. a tegnapi pont a legpörgõsebb, akkor kezdõdött az új menu, túlfoglalás, VIP asztal, mondták is hogy kis káoszra számítsak. Ami itt persze csak annyit jelent, hogy az átlagosnál is jobban pörögnek, koncentrálnak, nem azt, hogy bármelyik étel ne érné el a megfelelõ minõséget! A kollegák kedvesek, megértõek a fülemmel kapcsolatban, ami kimondottan elõtérbe kerül, mivel hatalmas a konyha, nyitott, nagy távolságok és nagy terek, mindez pörgõs osztrák akcentussal, elsõ napos újgyereknek az én fülemmel nem könnyû. de ma már jobban ment, úgyhogy remélem nem lesz belõle sok gond a jövõben.
A legjobb hír, hogy a saucier pályára kerültem, azaz a húsosra:-DDDD mi csináljuk a köreteinket is, úgyhogy a legtöbb melóm a zöldségek elõkészítése, de már az elsõ nap is egyedül kellett csinálnom a meleg reggelit, ma pedig a bár salátáit is vinnem kellett. De service alatt bevonnak mindenbe, tányér elõkészítés (ami nem is olyan egyszerû, mint gondolnám), tálalás!, szószolás...
holnap költözöm az új szobámba, onnan kb 9 perc alatt bent leszek és végre nem 7 idegennel kell egy szobában aludnom:-)
Az átlagos munkanap egyszerû, 14 óra, félórás ebéd és vacsi szünettel. De vannak rövidített napok is, akkor csak 10-11 órát kell dolgozni.
Tegnap bent volt Herr Witzigmann, nagyon kedves ember. Ma pedig volt nálunk a Gusto szerkesztõsége Molnár úr és Bittera asszony személyében, velük is nagyon kellemesen elbeszélgettünk, persze csak röviden, mert sok idõ nincs ilyesmire.
Néha megdícsérnek néha pedig kapom a sarat rendesen, de az a jó, abból tudok a legtöbbet tanulni. De biztosabbat csak az elsõ hónap után lehet mondani, ha ki akarnak rúgni akkor majd megteszik. De persze pozitívan állunk a dolgokhoz és ilyesmi nem fog bekövetkezni:-D!
Most megyek aludni, holnap szabadnap, költözés, Salzburgi tekeréses városnézés éjjel...

Folytats a blogon ... stagiare.blogspot.com/2010/05/es-megv...

sponsored links

Keres?s