Erre csörög a dió...

2010-11-11

sponsored links

Írom, írom a recepteket, gyûjtöm a konyhai trükköket, sütési-fõzési fortélyokat, azután igyekszem azokat közreadni. Most is így történt, mégpedig a dióval kapcsolatos ételleírások gyûltek össze szép számmal, és a Cser Kiadó jóvoltából könyv lett belõlük, melyben némi népszerû tudományos bevezetõ után sorakoznak a receptek. Igyekeztem a dió, mint alapanyag által kínált lehetõséget a lehetõ legtágabban értelmezni, így nemcsak sütemények, hanem saláták, elõételek, levesek, mártások, húsos és zöldséges fogások is vannak a könyvben. A munka a kiadónál már megszokott csapatban készült: a szerkesztõ Varga Zsuzsa volt, a fotókat Csigó Zita, az ételeket Liptai Zoltán készítette. Szeretettel ajánlom mindenkinek!
A könyv kedvezményesen megrendelhetõ a Cser Kiadó honlapján, vagy egyszerûen ide kattintva.

Ízelítõül álljon itt egy cseppet sem süteményes recept a könyvbõl:
  
 KESUDIÓS, KÍNAI KELES EGYTÁL
Hozzávalók:10 dkg kesudió vagy hazai dió, 4 szelet sertéshús (comb vagy karaj), só, õrölt bors, 4 evõkanál olívaolaj, 80 dkg kínai kel, 2 gerezd fokhagyma, körömnyi gyömbér, 2 evõkanál szójaszósz, 2 evõkanál száraz fehérbor

1. A diót serpenyõben zsiradék nélkül, azaz szárazon egy kissé megpirítjuk, majd félretesszük.
2. A hússzeleteket vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a forró olajon hirtelen megsütjük, azután ezt is félretesszük, és tálalásig melegen tartjuk.
3. A helyére a vékony szeletekre vágott kínai kelt szórjuk. A zúzott fokhagymával, a megtisztított, lereszelt gyömbérrel és a szójaszósszal fûszerezzük.
4. A bort is beleöntjük, és gyakran kevergetve-rázogatva, esetleg egy kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.
5. Amikor a kel elkészült, a húst is belekeverjük, és a pirított dióval megszórva, friss, ropogós francia kenyérrel máris tálaljuk.





Folytats a blogon ... konyhaklub.blogspot.com/2010/11/erre-...

sponsored links

Keres?s