Erdélyi tokány

2010-04-25

sponsored links

Hozzávalók: 2kg marhahús (vagy bárányhús), 6db vöröshagyma, 2-3db piros és zöld paprika, 2 evõkanál zsír, petrezselyem, darált piros paprika, só, bors.



Elkészítése: a zsírt egy lábasba felolvasztjuk és ha már elég forró lett, belerakjuk a kockára vágott marhahúst, sóval ízesítjük, majd lefödve kb. 1 órát pároljuk. Ha közben a leve elpárolog egy kevés vízzel pótoljuk, hogy a hús ne piruljon meg, de ne is legyen bõ lében. Ha már elég puha lett és van rajta egy merítõkanálnyi lé, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és paprikát, borssal és darált paprikával ízesítjük és kb. 15 percig süssük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórjunk rá.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s