Erdélyi hagymás rostélyos

2014-01-17

sponsored links

Régi gyerekkori kedvencem, anyukám elég gyakran készíti, de én most készítettem elõször. Finom lett, mindenkinek nagyon ízlett, de valahogy mégsem olyan mint az anyáé, pedig úgy csináltam én is mindent, ahogyan õ. Valahogy az övé nekem mindig finomabb....


Hozzávalók:

8 szelet rostélyos
diónyi zsír
2  nagy fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
só, bors
liszt
 1 dl tej (zsíros)

Elkészítés:
1. A hús szeleteket kiklopfoljuk sózzuk-borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
2. A zsírt egy serpenyõben felolvasztjuk, és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, ha egyszerre nem férnek el a serpenyõben akkor két részletben végezzük el ezt a lépést, addig a már elkészült szeleteket tányérra szedve félre tesszük.
3. Az összes rostélyos szeletet visszatesszük a serpenyõbe, és az apróra vágott vöröshagymával beborítjuk, majd felöntjük vízzel, sóval borssal fûszerezzük és lassú tûzön puhára pároljuk, ha szükséges idõközbe a vizet pótoljuk.
4. Ha a hagyma is és a rostélyos is kellõen megpuhult, és a vizét nagyjából mind elpárologtattuk, hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát.
5. 1 teáskanálnyi lisztet és 1 dl tejet csomómentesre kavarjuk és felengedjük vele a rostélyost.
6. Várunk amíg egyet-kettõt rottyan, ha szükséges még tejet öntünk hozzá, sózzuk-borsozzuk.
7. Pirított grízzel vagy krumplipürével tálaljuk.






Folytats a blogon ... appleamaretto.blogspot.com/2014/01/er...

sponsored links

Keres?s