Erdei gyümölcsös sajttorta

2018-06-18

sponsored links







 
Egy kedves olvasóm kérésére alkottam meg ezt a tortát.
Mivel tombol a kánikula,és senki nem szeret sok idõt tölteni a konyhába,így született meg ez a torta receptem,aminek a krémjét természetes egy finom piskótába is belevarázsolhatjátok.



Hozzávalók a keksze alaphoz:
200 g. zabkeksz
80 g. puha vaj

Hozzávalók a sajtkrémhez:
50 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
20 g./1 csomag expressz instant zselatinpor
125 ml erdei gyümölcs püré,amit 260 g. erdei gyümölcsbõl készítünk
200 g. vegyes friss erdei gyümölcs

Hozzávalók a díszítéshez:
Friss erdei gyümölcsök,citromfûlevél

Továbbá: 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma,és folpack

Elkészítése:
A tortaformát béleljük ki a folpackkal.
A kekszet daráljuk le majd keverjük hozzá a puha vajat.
Öntsük bele a morzsát a tortaformába és a tenyerünkkel lapogassuk le,majd szórjuk rá a
20 deka friss gyümölcsöt és tegyük be a hûtõbe.




Közben készítsük el a krémet.
A 260 gramm erdei gyümölcsöt turmixoljuk le,majd szûrjük át egy szitán a magoktól.
A mérjünk ki belõle 1,25 decit és keverjük hozzá a mascarponét.
A habtejszínt verjük kemény habbá a zselatinporral,majd keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Habosítsuk fel és öntsük rá a kekszes alapra. Kenjük el rajta egyenletesen és tegyük be a hûtõbe egy éjszakára dermedni.




Másnap,vegyük ki a formából és tegyük át egy tortatálra majd a friss gyümölcsökkel díszítsük fel.

UI: Én nem szoktam a sajttortákba cukrot tenni,de ha ti édesen szeretitek akkor a krémbe rakjatok ízlés szerint porcukrot,vagy folyékony édesítõt.













Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/06/erdei-g...

sponsored links

Keres?s