Erdei gyümölcsös-joghurtos tortácska
sponsored links
Bevallom, egy kis csalás van a dologban. A tortalapokat most nem én sütöttem, vettem. De így lett 30 perc alatt egy mennyei sütim.
Hozzávalók (6 db):
- 1,5 dl tejszín
- 4 ek búzadara
- 1 krémes natúr joghurt (Tejmanufaktúra)
- 1 csomag mini gofris tortalap ( Jagfeld)
- 30 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
- 1 ek barna cukor
- ? ek reszelt citromhéj
- 1 tasak tortazselé (zselatin)
Ahogy készítsd:
Tortalapok meg vannak, így az alappal meg is vagyunk.
A krém elkészítése sem bonyolult.
1,5 dl tejbe szórd bele a 4 ek búzadarát és készítsd belõle ?tejbegrízt?. Most tudom ez furin hangzik így, de azt hiszem így a legegyszerûbb megfogalmazni. Amikor kész, vedd le tûzrõl és csomómentesen keverd el benne a natúr joghurtot. Tegyük félre egy picit míg hûl.
Addig a vegyes erdei gyümölcsöt ? egy jó maréknyi kivételével ? tegyük egy kisebb fazékba, szórjunk rá egy evõkanál barna cukrot, reszelt citromhéjat és folyamatos kevergetés mellett 5-8 perc alatt fõzzük össze.
Arra figyelj közben, hogy ne törd meg a gyümölcsöket. Valószínûleg jó sok levet fog engedni, ne lepõdj meg rajta. (ha túl sok, akkor menet közben öntsd le a gyümikrõl). Akkor lesz jó, amikor a cukor teljesen elolvad és rásimul a gyümölcsökre. Ha ezzel megvagyunk, tegyük ezt is félre, és egy másik kis edényben készítsük el az átlátszó tortazselét a tasakon szereplõ leírás szerint.
Amikor meg vagyunk mindennel, akkor töltsük meg a tortalapokat. Elõször kanalazzuk bele mindegyikbe a grízes, joghurtos krémet, utána tegyük rá a gyümölcsöket, és a végén öntsük nyakon õket tortazselével. Egy picit hagyjuk pihenni, dõljünk hátra a kanapénkon, vegyük a kezükbe a tányért ? rajta a sütivel ? és lassan ?villázva? fogyasszuk el és élvezzük a krémes, lágy, kissé savanykás gyümölcsös csodát.