Erdei gomb?s zakuszka
sponsored links
Hozz?val?k:
1-1,5 kg hagyma
3 kg k?v?r h?s? paprika (k?pia vagy pritamin)
1 l s?r? paradicsoml?
0,5-0,7 l napraforg?olaj
3 kg erdei gomba (pl. varg?nya, pirul? gal?ca, s?t?t trombitagomba, tin?r?f?l?k, stb)
s?, bors, bab?rlev?l
Tetsz?s szerint lehet dar?lt-reszelt s?rgar?p?t is hozz?adni,
A paprik?t megs?tj?k, a h?j?t leh?zzuk, alaposan lecs?p?gtetj?k, majd ledar?ljuk. Hogyan s?tj?k? ITT megtal?lod.
A hagym?t megtiszt?tjuk, apr? kock?ra v?gjuk ?s az olajban, lass? t?z?nk, gyakran kevergetve ?vegesre dinsztej?k.
A gomb?t megtiszt?tjuk, majd apr?ra kock?zzuk. Ha valaki nem szereti darabosan, az dar?lja le.
A hagym?ra ?ntj?k a gomb?t, a paprik?t, a paradicsomlevet, belesz?runk 7-8 bab?rlevelet, tetsz?s szerint borst (lehet eg?szben vagy ?r?lve), s?zzuk, lefedj?k ?s lass? t?z?n, gyakran kevergetve 1,5-2 ?r?t f?zz?k. Vigy?zzunk, a forr? massza gyakran kil? az ed?nyb?l, komoly ?g?si s?r?l?seket okozhat. ?n gyakran 160 C fokos s?t?be tolom a l?bost ?s ott k?sz?tem el.
Steriliz?lt ?vegekbe szedj?k, ?k?llel ?t?getve az ?veget, hogy ne ker?lj?n l?gbubor?k bele, szorosan lez?rjuk, takar?k k?z? tessz?k, ott hagyjuk kih?lni.
Nem haszn?lunk tart?s?t?szert, a helyesen steriliz?lt ?vegekben h?v?s kamr?ban gond n?lk?l el?ll 1-2 ?vet is. Ha megkezdj?k az ?veget, ut?na h?t?ben t?roljuk.
Nagyon szeretem, ha s?lt, lecsepegtetett padlizs?nt is adunk hozz?. A z?lds?gmennyis?geken ?zl?s szerint v?toztathatunk