Epres-vaníliás panna cotta

2010-04-27

sponsored links

Eper, eper, eper... imádom! Eper illat, eper íz, eper szín. Epres süti, eperturmix, eper magában. Imádom és kész. :) A sajátom még csak most kezd növekedni az erkélyen, egyenlõre még az import epret esszük, de ez is nagyon finom. Az illata mindent elárul, ha édes, dús eper illata van, akkor az íze sem lehet rossz.
Tegnap megint panna cottát csináltam, ezúttal eperbõl, imádom a panna cottát is, igazi friss desszert, amit kint a napsütéses erkélyen illik elfogyasztani.
Gondolkodtam mi legyen a fincsi eperbõl, crumble, vagy ez, de végül e mellett döntöttem, úgyis volt felbontott tejszínem a hûtõben. Következõre crumble lesz, annak Dávid talán jobban is örül, és talán ideér a teszveszen vásárolt (!!) rebarbarám is és akkor lesz olyan. :) Türelmetlen vagyok, na. ;)


Hozzávalók: 4 dl tejszín, 2 dl tej, 12 dkg barna cukor, 1 rúd vanília magjai, 4 lap zselatin, 40 dkg friss eper


1. A tejet, tejszínt, cukrot és vaníliamagokat elkezdem melegíteni, majd mielõtt felforr, leveszem a tûzrõl és belekeverem a zselatint.
2. Mikor a lapok teljesen elolvadtak, leturmixolom az epret, öntök hozzá egy kis meleg tejszínes keveréket (hõkiegyenlítek - ez nálam lemaradt, látszik is) és belekeverem a tejszínes keverékbe.
3. Jól összedolgozom, pohárkákba öntöm és egy éjszakára hûtõbe teszem. Másnap friss eperrel, esetleg eperpürével tálaljuk.

Én direkt nem szedtem ki a formából, nekem így jobban tetszik.
Úgy kell kiborítani, hogy meleg konyharuhába csavarjuk, és mikor kicsit megolvadt, ki lehet borítani.

Folytats a blogon ... mennyeiedesseg.blogspot.com/2010/04/e...

sponsored links

Keres?s