Epres túrókrém
sponsored links
Ezt a desszertet a 21. SAD! játékra készítettem, melynek háziasszonya Macskanyelv, a Sünis kanál blog írója. :) A játék témája nem is lehet más, mint valami macskás ; egészen pontosan:
Édes macskásság :D
Sokáig gondolkodtam, mit tudnék alkotni, hogy megfeleljek a kiírásnak, ugyanis valamiféle macskás motívum kell, hogy szerepeljen a sütin. Mivel a játék a böjti idõszakra esik, nem árt, ha esetleg liszt, vagy cukormentes édességben gondolkodunk. ...és én csak vártam és vártam és vártam azt a bizonyos csókot , de a múzsa csak nem akart jönni... Aztán ma, teljesen véletlenül megakadt a szemem a konyhapulton árválkodó fél tábla étcsokoládén és mintha egy leheletnyi homlokpuszi is eltalált volna... :D Igen, tudom... még oltári sokat kell gyakorolni a csokiminták rajzolását, de lássuk be ez egy uzsonnás zacskóval és nulla gyakorlattal azért nem is olyan rossz. ;)Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg eper (fagyasztott)
1 tk. étkezési keményítõ
néhány ek. víz
45 dkg félzsíros túró
3-4 ek. tejföl
4 ek. porcukor/erythritol
fél citrom leve
5 dkg étcsokoládé
- Az epret kiengedés nélkül egy kanál porcukorral kis lábasban feltesszük melegedni. Mikor kiengedett, villával összetörjük a szemeket, majd a lángot nagyobbra véve elforraljuk a leve egy részét. A keményítõt pici vízben elkeverjük és besûrítjük vele az epret. Az elkészült gyümölcsös szószt tálkákba adagoljuk és kicsit betesszük a hûtõbe.
- A túrót egy tálban villával áttörjük, hozzáadjuk a maradék porcukrot, a citromlevet és a tejföllel együtt jól kikeverjük. A túrókrémet az eperszósz tetejére kanalazzuk. (Ha azt akarjuk, hogy az epres rétegbe ne süllyedjen bele a túrókrém, tehetünk hozzá több keményítõt, vagy készíthetjük zselatinnal.) A tálkákat visszatesszük a hûtõbe.
- Egy tálcát lefedünk sütõpapírral, vagy fóliával. A csokoládét gõz felett felolvasztjuk, zacskóba töltjük, aminek a sarkát lecsípjük és a papírra, vagy fóliára mintákat rajzolunk. Betesszük a hûtõbe dermedni. Ha kész vannak a minták, feldíszítjük velük a desszertet. :)