Epres túrógombóc

2010-06-20

sponsored links

A közelünkben lévõ szedd magad eperföldeknek köszönhetõen az utóbbi hetekben szinte nem volt olyan, hogy ne lett volna itthon frissen szedett eper. Ennek köszönhetõ a következõ recept is. 

Hozzávalók: 
? kg túró 
2 tojás 
3 evõkanál búzadara 
1 evõkanál liszt 
2 evõkanál porcukor 
10 szem közepes eper

Az öntethez:
1/2 kg eper
2 evõkanál cukor

A túrót botmixerrel áttörtem, majd hozzákevertem a tojást. Beledolgoztam a búzadarát, lisztet, 2 evõkanál porcukrot és egy kicsit állni hagytam. Felraktam egy edénybe vizet egy csipet sóval, felforraltam. A túrómasszából gombócokat formáztam, a közepükbe beágyaztam az epret. A forrásban lévõ vízbe helyeztem a gombócokat, miután feljöttek a víz felszínére még 1 percet fõztem. 
Az öntethez az epret botmixerrel pépesítettem, majd átpasszíroztam. Hozzákevertem a cukrot és alacsony fokozaton, folyamatosan kevergetve felforraltam, majd további 4-5 percet fõztem, míg enyhén besûrûsödött.



Folytats a blogon ... manokonyha.blogspot.com/2010/06/epres...

sponsored links

Keres?s