Epres tiramisu Anyucinak
sponsored links
Anyukám nagyon szereti a banános tiramisut. Ezért úgy gondoltam, hogy Anyák napjára elkészítem Neki, a szezonnak megfelelöen eperrel. A gond csak az, hogy 3ooo km-re vagyunk egymástól, így én fogom elfogyasztani. De azért virtuálisan küldöm Anyukámnak és Nagymamáimnak is természetesen, valamint a család újdonsült anyukájának, az én növérkémnek.
Hozzávalók:
- 2 tojás sárgája
- 4 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 1 tk. kristálycukor
- kb. fél csomag Maria (vagy Albert) keksz
- 250 g eper
A kekszet egy zacskóba tesszük, lezárjuk és a húskloffolóval apró darabokra zúzzuk. Az epret megmossuk, kis karikákra vágjuk, picit megcukrozzuk. A tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd kanalanként beleadagoljuk a mascarponét. Ezután az egészet a habbá vert tejszínnel lazítjuk. Az elökészített poharakba a képen látható sorrendbe rakosgatjuk a hozzávalókat: eper, krém, keksz. Keksz helyett babapiskótát is használhatunk (ezt kakaóba vagy narancslébe márthatjuk). 1-2 órára a hütöbe tesszük. Ebböl a mennyiségböl a 4, általam köszöntött anyuka biztos jóllakik.
És még valami. A következö dalocskával is szeretnék még Anyukámnak kedveskedni. Anyuci, tedd fel a fejhallgatót!!