Epres-t?r?s zebpelyhes morzsas?ti
sponsored links
Akkor is tavasz van!! Annak kell lennie, m?g ha az id?j?r?s ezt el is felejti n?ha. Sz?momra a tavasz elj?vetele az eperrel ?s a tulip?nnal kezd?dik. Id?n sajnos m?g mindig nem lesz saj?t epr?nk a kertben, de ami k?sik nem m?lik, ?s a boltokban is m?g csak most jelenik meg a hazai eper, de nekem musz?j volt m?r vennem.
Vill?mgyors s?tit k?sz?tettem bel?le, amit este is ?g?rem, lesz er?t?k ?sszedobni, reggelre s?tem?ny illat terjenghet a lak?sban, ?s ak?r reggelire, ak?r az uzsonn?s dobozba is tehetitek, ami ?jra el?ker?lt az iskolat?sk?kb?l. Rem?lem tetszeni fog, ?s elk?sz?titek.
A recept megjelent az ?prilisi Kif?zt?k magazinban.
Hozz?val?k:
10 dkg apr? szem? zabpehely
5 dkg zabpehelyliszt
5 dkg cukor
csipetnyi s?
5 dkg olvasztott k?kuszzs?r
f?l citrom leve
t?r?s t?ltel?khez:
25 dkg t?r?
2 te?skan?l van?lia aroma
6 dkg cukor
1 csomag van?li?s cukor
f?l citrom leve
25 dkg eper
3 ev?kan?l mandulapehely
Elk?sz?t?si id?: 45-50 perc
S?t?si h?fok: 180?
A zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a cukrot ?s a s?t ?sszekeverem, majd hozz??nt?m az olvasztott k?kuszzs?rt ?s a citrom kifacsart lev?t. A t?szta egyharmad?t f?lreteszem, k?tharmad?t pedig egy 20*25 cm-es s?t?pap?rral b?lelt tepsi alj?ba nyomkodom. A t?r?t vill?val ?tt?r?m, hozz?adom a van?lia arom?t, a cukrokat, valamint belefacsarom a citrom lev?t ?s a t?szt?ra sim?tom. R?fektetem a f?lbev?gott epreket, majd megsz?rom a f?lretett morzs?s t?szt?val ?s el?meleg?tett s?t?ben 30 percig s?t?m, az utols? 5 percben megsz?rom mandulapehellyel. Szeletel?s el?tt hagyom teljesen kih?lni.