Epres sajttorta (hozz?adott cukor n?lk?l)
sponsored links
Nagyon gyorsan ?s k?nnyen elk?sz?thet?, s?t?st nem ig?nyel. Finom, k?nny?, ?zletes, igazi ny?rias desszert! Mivel cukrot nem adtunk hozz?, ?s a zsirad?k is cs?kkentve van, ez?rt kevsebb kal?ri?t tartalmaz, de nem fogy?k?r?s az?rt :) Z?rojelben cukorral sz?molva is be?rtam.
Eperszezonban egy ilyen sajttorta mindenk?pp k?telez?!
Hozz?val?k:
- 20 dkg cukormentes keksz
- 4 dkg k?kuszzs?r
- kb 1 dl v?z
A kr?mhez:
- 50 dkg mascarpone kr?msajt
- 30 dkg teh?nt?r?
- 50 g negyedannyi ?des?t? (vagy 20 dkg porcukor)
- 2 dl cukormentes habtejsz?n
- 1 te?skan?l van?lia
- 0.5 citrom reszelt h?ja
A tetej?re:
- 50 dkg eper
- 1 ev?kan?l negyedannyi ?des?t? (vagy 4 ev?kan?l cukor)
- 0.5 tasak zselatinpor
Elk?sz?t?se:
- A kekszet apr?t?ban felapr?tjuk, vagy ledar?ljuk. Olvasztott vajat, meg vizet adunk hozz?, ?s egynem?v? dolgozzuk. Egy 20cm-es kerek tortaforma alj?ra nyomkodjuk, egyenletesen, ?s h?t?szekr?nybe helyezz?k.
- A kr?mhez 1.5 dl tejszy?nt kem?ny habb? ver?nk (adhatunk hozz? egy kev?s ?des?t?t). A kr?msajtot, a t?r?t, az ?des?t?t, a van?li?t, meg a citromh?jat mixerrel kikavarjuk. A marad?k tejsz?nt (0.5 dl) a zselatinnal elkeverj?k, ?s felmeleg?tj?k (forralni nem szabad), ?s a kr?mbe kavarjuk. V?g?l beleforgatjuk a tejsz?nhabot is.
- A kr?met a keksz alapra sim?tjuk, egyenletesen.
- A tetej?re az epret megpucoljuk ?s ?sszeturmixoljuk. Kb 1 dl eperp?r?vel a zselatint elkeverj?k, f?lretessz?k. A t?bbit az ?des?t?vel ?sszef?zz?k. Miut?n langyosra h?lt, a zselatinos epret felmeleg?tj?k, majd az eperhez kavarjuk. ?vatosan a torta tetej?re ?ntj?k, majd dermed?sig h?t?szekr?nyben t?roljuk.