Epres rebarbara kr?mleves

2020-06-07

sponsored links





Els?re alm?val k?sz?tettem ezt a rebarbara kr?mlevest, ami almalevesnek indult, de az ar?nyokat tekintve v?g?l rebarbara lett.
A szok?sos almalevesemet szerettem volna feldobni valamivel, amit?l kicsit k?l?nlegesebb lesz, ?s ehhez pont megfelelt a fagyaszt?ban tal?lt rebarbara keserny?s ?ze. Az alm?hoz is j?l passzolt, az eperhez meg f?leg.

Hozz?val?k:
400 g rebarbara
200 g eper vagy 2 nagyobb alma
5 ek. cukor
1 tk. s?
2 dl tejsz?n

Elk?sz?t?s:
A rebarbar?t megmossuk ?s 1-2 cm-es darabokra v?gjuk. Egy faz?kba rakjuk, fel?ntj?k 7,5 dl v?zzel, hozz?adjuk a cukrot ?s a s?t, lefedve f?zz?k.
Amikor a rebarbara m?r sz?tf?tt, leturmixoljuk az eperrel egy?tt.
A tejsz?nnel fel?ntj?k ?s kicsit ?sszeforraljuk.
Hidegen, apr?ra v?gott eperrel megsz?rva t?laljuk.
Ha eper helyett alm?val k?sz?tj?k, az ?sszeturmixolt rebarbara kr?mlevesbe belesz?rjuk a kis kock?ra v?gott alm?t, alacsony fokozaton p?r perc alatt puh?ra f?zz?k, v?g?l a tejsz?nt is hozz??ntj?k.


Folytats a blogon ... izharmonikus.blogspot.com/2020/06/epr...

sponsored links

Keres?s