Epres panna cotta
sponsored links
A m?ltkori m?ln?s-csokis poh?rkr?m ?ta ?jra felfedeztem a desszert kr?meket, mert egyszer?ek, gyorsan elk?sz?lnek, j?l n?znek ki ?s nagyon finomak. Az egyetlen kih?v?st a megszil?rdul?s kiv?r?sa jelentheti ezekkel a sz?p, sz?nes desszertekkel kapcsolatban.
Ezt a panna cotta receptet els?re eperrel k?sz?tettem, amit a k?vetkez? alkalommal csereszny?re cser?ltem, de ?fony?val, m?ln?val ?s szederrel is ?rdemes lenne kipr?b?lni.
Hozz?val?k:
- A panna cott?hoz:
400 ml habtejsz?n (min. 30%-os)
250 ml zs?ros tej
4 zselatinlap
80 g cukor
1 van?liar?d magjai vagy van?lia aroma
- Az eper sz?szhoz:
400 g eper
50 g cukor
2 tk. kem?ny?t?
Elk?sz?t?s:
400 ml habtejsz?n (min. 30%-os)
250 ml zs?ros tej
4 zselatinlap
80 g cukor
1 van?liar?d magjai vagy van?lia aroma
- Az eper sz?szhoz:
400 g eper
50 g cukor
2 tk. kem?ny?t?
Elk?sz?t?s:
A zselatin lapokat 10 percre hideg v?zbe ?ztatjuk.
Az eper szemeket megmossuk f?l/negyed darabokra v?gjuk.
A tejet, a habtejsz?nt, a cukrot ?s a van?liarudat egy kisebb l?basba ?ntj?k, majd forr?sig meleg?tj?k.
A t?zr?l lev?ve hozz?adjuk a kicsavart zselatin lapokat, j?l elkeverj?k ?s hagyjuk h?lni.
F?l ?ra eltelt?vel a van?liarudat kihal?sszuk, ?s a tejsz?nes kr?met poharakba adagoljuk. A panna cott?kat legal?bb 3 ?r?ra (de ink?bb egy ?jszak?ra) a h?t?be tessz?k.
Az epret a cukorral ?s a kem?ny?t?vel k?zepes fokozaton, kb. 10 perc alatt ?sszeforraljuk. Az eper sz?szt langyosra h?tj?k, ?s a megszil?rdult panna cott?k tetej?re kanalazzuk.