Epres képsivelõfánk-koszorú

2018-06-29

sponsored links



Hozzávalók:
 a tésztához: 0,75 dl víz, 0,75 dl tej, 6 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, csipetnyi só, 12 dkg liszt, 3 tojás;
a ropogós réteghez: 5 dkg liszt, 5 dkg barna cukor, 4 dkg vaj, csipetnyi só, piros vagy rózsaszín ételfesték;
a krémhez: 2 tojás, 6 dkg cukor, 2,5 dl tej, 30 g liszt, fél rúd vanília kikapart magjai;
egyéb hozzávalók: 8-10 eper, marcipán virágok, porcukor.

Elkészítése:


1.      A vizet a tejjel  meg a vajjal fõni tesszük, hozzáadjuk a sót meg a cukrot.
2.      Mikor felforrt, beletesszük a lisztet és folyamatosan kavarjuk, míg a massza elválik az edénytõl és középen egyben összeáll.


3.       Félrevesszük, langyosra hûtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
4.      A puha vajat összedolgozzuk a liszttel, a sóval meg a cukorral, pár csepp ételfestékkel megszínezzük. 


5.      Két sütõpapír között 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, legalább 1 órára hûtõbe tesszük, majd 4-5 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk.
6.      A masszát kerek lyukú csõvel ellátott habzsákba tesszük és sütõpapírral bélelt tepsibe,  egy 24-26 cm átmérõjû koszorút nyomunk vele.


7.      A tetejére helyezzük a rózsaszín korongokat, majd elõmelegített sütõben, 200 fokon 15 percig, majd 170 fokon, további 15-20 percig sütjük.
8.      A tejet fõni teszünk. A tojássárgáját a  cukorral és a vanília magokkal kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és vékony sugárban a forró tejet, majs kis lángon, folytonos keveréssel sûrûsödésig fõzzük. Félrevesszük, pár perc után beleforgatjuk a felvert fehérjét.
A koszorú tetejét levágjuk, megtöltjük a kihûlt krémmel és félbevágott eprekkel. Tetejét megszórjuk porcukorral és marcipánvirágokkal díszítjük.




Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s